Navn: Hilling Fjalladís av Fannhvìt - Dís-
Rase: Samojed
Født: 11.07.12
Høyde: ca 53 cm
Vekt: 17 kg
Kjønn: Tispe
Øyne: UA
HD/AD: B/A

.: Resultater .: Stamtavle .:

Dís er en sånn glad liten samojed! Hun logrer hele tiden, og er en ekte lykkepille! Livet er en lek, og hun tar alt med et smil. Hun er nok den søteste og gladeste av alle i hele flokken vår, og uten tvil den mest sjarmerende! Når Dís skal sove tar hun en liten haug med puter som hun danderer fint før hun legger seg på toppen.  Så sukker hun sukkersøtt, smiler og sovner med et tilfreds uttrykk. Ja, for Dís sover helst i sofaen. Navnet Dís betyr tross alt gudinne, og gudinner (og andre samojeder..) sover i sofaen, de.

Dís ble født hjemme hos oss, og ble valgt ut som en av 2 valper fra det kullet som ble boende her. At det ble akkurat Dís skyldes en god dose magefølelse, og at vi gjerne velger ut den valpen som er først ute til å utforske saker og ting, og den som er mest frempå. Og det var Dís det. Nå er hun ikke så frampå i dag, men først vil hun gjerne være, og det er en god kvalitet ved en trekkhund! For Dís jobber som trekkhund når hun ikke sover søtt på putene i sofaen! Hun er veldig glad i å være lederhund i spannet, og det får hun ofte være. Hun gir seg litt for lett i krevende terreng (dyp snø, f.eks) til å være en topp lederhund, men gjør en god jobb under normale forhold.

Dís har deltatt på flere trekkhundkonkurranser,  den første var under den Svenske samojedsamlinga som var i februar i 2014. Her inngikk Dís i vårt 5-spann i 6-spannklasse, og kom på en god 2. plass! I Spannet var også hennes kullsøster Katla og halvsøster Tilla.  Det var gøy! Dis deltok også på DP 20 + og DP 60 på Nordisk mesterskap for Samojed i 2016. Spannet kom på hhv 1.plass i dp20+ og 3.plass i DP60.

Dís har en bestevenn i flokken vår, og det er Border Collien Penni! Det er ganske fint å ha sin egen Border Collie, synes Dís. Dessuten er det veldig gøy å leke med den, selv om den springer veldig fort noen ganger, og dessuten er så rask i alt den gjør at det kan gå litt vel fort for en samojed. Men det er veldig fint å kunne kose-tygge på hverandre, og når det er litt kaldt kan Penni bruke bestevennen sin som varmepute. Det er fint å ha en bestevenn!

Ingen er perfekt. Det er ikke Dís heller! Hun skal aldri gå i avl, først og fremst fordi hun er litt for myk, både utenpå og inni! Hun er ikke så pysete at det er et problem for verken henne eller oss, men jeg synes en samojed skal være litt tøffere en hva lille Dís er. Hun er aldri direkte redd noe (vel, unntatt raketter), men er ikke så frempå som jeg synes en avlshund skal være. Dís har også litt for myk pels, det kladder litt for lett i snøen, og slik pels skal ikke en samojed ha om den skal i avl. Dís kan ha resursforsvar ovenfor de andre hundene i flokken. Det betyr i praksis at hun passer på lekene sine (og andre sine, om hun får tak i de), noe som hadde vært greit om hun var høyere i rang og hadde guts til å gi slipp på lekene når noen over i rang vil ha tilbake det som er deres.. Hun samler gjerne sammen alt som er av leker, og skal ha alle sammen selv, hehe… Hun har aldri vist ressursforsvar ovenfor mennesker. Vi forer alle hundene sammen på samme rom, og det er aldri problematisk.