Navn: Hilling Sólkatla av Fannhvìt - Katla-
Rase: Samojed
Født: 11.07.12
Høyde: ca 54
Vekt: 17 kg
Kjønn: Tispe
Øyne: UA
HD/AD: A/A

.: Resultater .: Stamtavle .:

Katla er etter Shira og Akilles, og er født her hos oss, i vårt 2. kull. Hun ble født sist i et kull på 10 valper. Når hun ble født utbrøt både jeg og min venninne (som var med som fødselshjelp) "OJ". Det var noe med Katla, uten at jeg helt vet hva, hun skilte seg ut allerede da, og det var egentlig gitt med en gang at hun skulle bli igjen her hos oss.

Katla er en spesiell hund. Hun er kanskje den enkleste samojeden jeg vet om. Hun kan gå løs hvor som helst, stikker aldri av. Hun går hvor som helst i spannet, også i led. Når vi får besøk legger Katla seg godt til rette i armkroken til besøkende og sovner godt der mens noen koser med henne. Hun er ingen tøff hund, men heller ikke for pysete.

Katla har veldig bra pelskvalitet, kort god pels av god polar kvalitet. Det er svært sjelden snø fester seg i hennes pels.

Vinteren 2014 deltok Katla på sin første trekkhundkonkurranse, det var under den Svenske samojedsamlinga som var i februar i 2014. Her inngikk Katla i vårt 5-spann i 6-spannklasse, og kom på en god 2. plass! Hun gikk i led dag 1. I Spannet var også hennes kullsøster Dis og halvsøster Tilla. Det var gøy! Katla deltok også på DP 20 + og DP 60 på Nordisk mesterskap for Samojed i 2016. Spannet kom på hhv 1.plass i dp20+ og 3plass i DP60.

Katla har også bronsemerket i agility. Hun har ikke startet konkurranse da tiden (og interessen) ikke strekker til.

Bronsemerket i kløv tok hun høsten 2015.

På bildet er hun sammen med sin søster, Dís, på tur i Trollheimen.