Hrimandi Mio min Mio av Fannhvìt - Mio-

01.12.10 - 13.11.12

Høyde: 59 cm
Vekt: 24 kg
Kjønn: Hann
Øyne/eyes: UA (trange vinkler)/Clear
HD/AD: A/A

.: Resultater .: Stamtavle .:

Mio er sønn av Shira og Frost, og det ble tidlig bestemt at han skulle bli igjen her hos oss. Mio betyr "min" på Italiensk, og Mio var veldig min hund fra han var rundt 3-4 uker gammel. Han er den tøffeste av hannvalpene, og også den største. Vi hadde tenkt å beholde to tisper fra dette kullet, men så kom lille Mio snikende inn i hjerterota vår og lurte oss til å beholde han. Så da ble det igjen 2 tisper og en hann fra det kullet.

Mio er en storsjarmør, en hund med en helt spesiell utstråling. Han er en hund det er vanskelig å beskrive med ord, han er fantastisk!

Mio går ofte som lederhund på turer, og han imponerer stadig med sin forståelse, trygghet, inteligens, og evne til å stole på meg som fører på våre turer. Mio har en helt egen evne til å ville forstå og mestre situasjoner han møter, både som lederhund og ellers. Om vi er på sledetur og jeg er usikker på veien hjem, så finner Mio veien, han vet alltid hvor vi kom fra. Mio er også en sterk hund, og er en god wheel-dog i team med sin far. Han overgår både sin mor og far på mange vis, og har fått det beste fra begge sine foreldre. Vi håper denne fantastiske utviklingen fortsetter!

Mio har kallenavnet "Love-Love", og det er ikke uten grunn, han er full av kjærlighet som han stadig deler ut store doser av.

Så tok livet en vendig vi aldri hadde sett komme...

Himmelen har fått en ny stjerne, den største og fineste av de alle. Det føles enda som jeg lever i et mareritt, og bare venter på å våkne. Det kan ikke være sant det som har skjedd, ikke min Mio. Du skulle ha minst 10 år igjen kjære Mio, eventyret hadde bare så vidt begynt. Jeg kan ikke forstå at vi skulle være så uheldig, for andre gang, å oppleve nyresvikt på en alt for ung hund. Det gikk så fryktelig fort fra vi fikk diagnosen til det var over, du må ha skjult det for oss bra lenge lille venn.. Jeg skulle så ønske det var noe mer vi kunne ha gjort, for jeg hadde gjort hva som helst for deg hadde det bare vært mulig å gjøre noe. Så var det eneste jeg kunne gjøre å la deg slippe... Mio gutten min, det er så smertefullt for oss dette, men nå er du fri, nyrene dine kan ikke lenger pumpe giftstoffer rundt i kroppen din. Jeg vet ikke når jeg skal klare å slutte å gråte over deg min aller beste Mio, jeg kan ikke fatte og begripe at jeg aldri skal få se deg mer, aldri skal få et Mio-kyss igjen, aldri skal sovne tett inntil deg igjen. Kjære kjære Mio-min, det stemmer nok det Ådne sa her en dag, du var en for god hund til at noe menneske kunne eie deg, for god for oss og denne verden. Mio, Mio, Mio..tårene vil ikke slutte å renne for deg, min aller fineste gutt. Så fikk du sovne i armene mine, de samme armene som var de første du møtte her i denne verden for snart 2 år siden.

Obduksjonen viste at Mio var forgiftet, av hva vet vi ikke, det kan ha vært sopp i skogen, medisin han har funnet..helt umulig å si, men hva det en var så ødela det nyrene hans.