Nyheter


 

20.05.19

Nye helseresultater fra Tia (Tilla/Tundra), Nova, Mila og Luna II (Funi/Tundra). "Tidligere kull" er oppdatert med resultatene.

03.04.19

Idefix, Fame og Fryd har vært på røntgen. Det har også søster Luna. Luna II har vært på øyelysing. "tidligere kull" er oppdatert med resultatene.

08.03.19

Arya fra Time Freeze -kullet har vært på hd og ad -røntgen, samt øyelysing. Det gikk veldig bra :) Vi gratulerer!

14.02.19

I september ble vi foreldre til en liten gutt! Det gjør jo at valpeplaner ikke er noe som har blitt prioritert, selv om vi jo håper på kull igjen, så blir det ikke den første tiden. Tidligst til høsten, kanskje ikke før neste år. Vi åpner ikke for vapelister pr nå siden planene videre er litt uklare, kontakt andre oppdrettere. Vi har også mange unghunder nå, og å bruke tid på de prioriteres før nye kull. Unghundene på 1 1/2 år er nå innkjørt i spannet, og virker veldig lovende! Vi har fått trent hundene mye i høst og vinter, selv om vi har en liten baby. For meg er det å komme meg på tur med hundene et kjærkomment avbrekk i hverdagen, mellom amming og bleieskift. Alle hundene har fått mange, jevne og gode mil i beina. Som ellers har det vært perioder med is, men mindre enn en hva det er en del år. Naturlig nok blir det ingen konkurranser på oss i år, kanskje starter vi et par løp neste år. Vi får se.

Rett før babyen ble født fikk vi Laika tilbake til flokken. Laika flyttet fra oss som 8 ukers valp for 3 år siden, men på grunn av tidsbrist i familien fikk Laika flytte tilbake til oss i september. Hun har blitt god venn med alle, og er en skikkelig trivelig hund som stortrives med å bo i flokken igjen. Vi er veldig glade for å ha fått Laika hjem igjen!

Katie, yngste tilskudd i hundeflokken har blitt 9 mnd, og løper mye med spannet nå. Hun springer mye løs ved siden av spannet, mens tiden innspent i linesettet øker sakte med sikkert. Katie har blitt en artig liten hund, med et blikk som gir en lyst til å stadig dele ut noe godt til henne… Søt, spretten, artig og akkurat passe sta.

I høst fikk vi den triste nyheten om at Shira har gått bort, 11 år gammel. Shira er stammor i oppdrettet vårt, og har naturligvis betydd svært mye for oss, både i avl og ellers. Shira bodde hos en annen familie de siste årene (mer om hvorfor på Shiras side). Shira lever videre gjennom sine barn, barnebarn og oldebarn <3

 

19.05.18

4 hanner og ei tispe født 13.mai etter en lang og krevende fødsel for Katla (og matmor..). Alle valpene er reservert og har nye hjem i vente!

01.05.18

Som ellers står oppdatering av hjemmesiden langt nede på prioriteringslisten… En fantastisk flott vinter er over, og vi er har tatt fram vogna etter en lang sledesesong. Vi har vært på veldig mange turer med spannet i marka her hjemme, og vært heldige med vær og føre store deler av vinteren.

Som tidligere år har vi vært i Sverige på den svenske samojedsamlingen og Nordisk mesterskap for samojed i Furudal. Vi startet DP 20+ og Dp 60 med 6-spann. I dp 20 gikk det fint, vi kom inn på en 2. Plass. Hurra! Hundene gikk stort sett greit, og var i fin form, særlig med tanke på at to av hundene i spannet hadde hvert sitt store valpekull i høst! På Dp 60 gikk det heller trått, uten at jeg forsto hvorfor. Første dagen var det tunge spor, og jeg vurderte å droppe dag 2. Men, været skiftet og føret ble bedre, så jeg startet. Endte på en fin 4. Plass på dp 60. Men, etter målgang dag 2 merket jeg at Tilla, som er den viktigste brikken i spannet mitt og min nr 1 lederhund, hadde vondt i en framfot. Det forklarer hvorfor jeg følte at det var noe som manglet i spannet. Så aldri halthet under veis, men når vi kom hjem hadde hun tydelig vondt i foten. Bortsett fra Tillas skade er jeg veldig fornøyd med årets løp! Men, det nå turene på hjemmebane uten stress med tider som er det aller beste!

De siste årene har vi gjort flere forsøk på å sette valper på Katla. Vi har reist til hannhunder langt unna, og vi har forsøkt med vår egen Frost. Men Katla har nektet å la seg parre. Jeg hadde nok egentlig gidd opp, men tenkte at nå gir vi det EN sjans til med Frost (Snötrollens Nimbly Serak). Endelig ble det! Når bare Katla fikk lov å gjøre ”det” innendørs gikk det an! To parringer ble det. Katla vokser godt, og har termin ca 14 mai. Kullet oppfyller kravene til Norsk Kennelklubb og Norsk Polarhundklubb. Våre valper ønsker seg AKTIVE hjem som har TID til å gi en valp all den oppmerksomhet den fortjener! Se mer under fanen ”valper”. Interessert i valp? Send meg en UTFYLLENDE mail om hvem dere er og hva dere kan tilby en valp.

26.12.17

Vi ønsker alle våre valpekjøpere og venner ei riktig god jul!

Fryd, Fame og Idefix har fått egne sider under "våre hunder". "Tidligere kull" og "valper" er oppdatert.

17.10.17

Tilla og Funi har nå fått valper! To store, fine kull. Funi fikk 7 tisper og 2 hanner, mens Tilla fikk 4 tisper og 4 hanner. Alt står bra til med mødre og valper. Mer info om kullene på siden "valper".

28.09.17

Hvil i fred, Spot

18.09.17

Både Tilla og Funi er drektige. Vi ser veldig fram til valper i midten av oktobler! Stamtavler og mer info kommer etter hvert...

Tillas datter Chica er røntget Fri for hd. Kullinfo "Tilviljun-kullet" er oppdatert.

14.08.17

Vi venter forhåpentligvis valper i oktober. Mer info kommer.

06.05.17

Denne vinteren har vi blitt to færre i flokken vår. Det startet i januar med at Coda ikke ville springe i spannet mer, og på sitt vis fortalte oss at han hadde smerter. Coda hadde diagnose D med forkalkninger på hoftene, og vi tenkte det var derfor han sa fra nå. Dyrlegen konstaterte smerter ikke bare i hoftene men også oppover ryggen. Gjennom vinteren prøvde vi med smertelindring uten hell. Coda fikk slippe mer smerter i april. Hvil i fred, kjære venn!

Penni (border collie) har også flyttet fra oss. Hun har vist seg noe svak på sau, og jeg har ikke hatt tid til å trene henne godt nok. Barn, gård, hester og hundespann tar mye tid. Penni har gått i spannet sammen med samojedene, men ønsket seg tydelig noe mer (psykisk stimuli, alenetid) . Vi har tenkt på det en stund, og i vinter fant vi en perfekt familie til henne. Nå bor hun rett nedi bygda her og har det som plommen i egget. Savner den lille ”lykkepillen” min, og enda mer kommer jeg til å savne henne når sauene snart skal ut på beite… Men jeg vet hvor mye bedre hun har det når hun får være midtpunkt i familien og få all den oppmerksomhet uten andre hunder hun bare kunne drømt om... Lykke til videre, Penni!

Det har vært en veldig hektisk sen-vinter og vår hos oss. Vi har hatt en del sykdom selv (les: barnehagestarter i hus), også har det vært det med Coda og Penni som har opptatt oss en del . Nå er det lamming for fult i fjøset, i dag rundet vi 100 lam. Jeg er om mulig enda tregere til å svare på mail en ellers (hehe….huff..) , men ikke vær redd for å mase om jeg er treg ;) mail og internett blir som ellers satt lengst ned på prioriteringslista i travle perioder! Bruk mail eller sms, så finner vi en tid det passer å snakke på telefonen/hilse på..

Siden ”hundene” er opptattert.

22.03.17

Tilla, Funi og Lukka er øyelyst fri for øyesykdom!

09.03.17

Vel hjemme etter ei uke på samojedsamling i Furudal, Sverige, med hundene! Mens noen har mål om å kjøre Femund og de lange løpene koser jeg meg med kortere løp og er godt fornøyd med det :) Jeg starter uka på torsdag med ”mila på timen” med Manni. Det klarte han med god margin, som eneste hund som klarte testen den dagen.

Lørdag og søndag var det DP20+ (2x11,5 km) , hvor vi kom på 2.plass bak Linda. Å bli plassert rett bak den som har lært oss alt vi kan om ”gamet” og som vi fikk våre 2 første samojeder fra er heeelt greit! Mandag var det utstilling, og der fikk de det vi kom for, hver sin Very Good på Manni og Funi. De to kan dermed smykke seg med tittelen Svensk PolarhundChampion! Jippi! :D

Så, på tirsdag var det klart for DP60, altså 2x30 km. Første dag var det kjøring i mørket, noe som var veldig gøy! Dagen etter var det på’n fra morgenen igjen. Første dagen var Ilja dårlig i magen, og tydelig ikke i form, så jeg valgte å trekke henne på dag 2. Dag 2 var hundene (og jeg, ikke minst..) slitne, og hadde ikke den gnisten jeg vil de skal ha. Jeg var nervøs før kjøreturen hjem til norge rett etter løpet (gammel bil, alene med 6 hunder, vinterføre, langt å kjøre….), og stresset en del med å pakke ut av hytta osv før løpstart. Det var ikke vår dag. Tiden var ikke dårlig, men jeg synes arbeidsgleden skulle vært høyere. Endte på 4.plass sammenlagt. Fornøyd med tidene, men det var likevel veldig trått den siste dagen.. Med i mitt spann på både DP 20+ og DP60 var Manni, Funi, Tilla, Ilja, Katla og Frost Treningsgrunnlaget vårt før samojeduka var særdeles dårlig. Mellom sist vi var i Sverige (20.-22 januar) har vi bare fått til å trene spannet et par ganger pga vær og føre her hjemme. Med tanke på dette synes jeg resultatene hundene har gitt meg har vært over all forventning, og jeg er kjempefornøyd! Nå ønsker vi oss snart et år hvor vi får ha litt skikkelig vinterføre før samojeduka!! De har vært særdeles dårlig flere år, så det er ikke noe nytt, men litt frustrerende er det når treningen stopper opp som den gjør ;) Vi hadde det toppen uansett, og sender en stor takk til alle som var med å gjøre uka til den opplevelsen det ble i år også!

En ekstra gratulasjon til Kiro og Olly fra vårt oppdrett som også fikk bra resultater denne uken !

30.01.17

Olly "Tilviljun Oysten av Fannhvit" har vært på hd-røntgen! Vi gratulerer med perfekte hofter!

23.01.17

2016 er over, og vi ser tilbake på et fint år med hunder og familie. Det har blitt mange fine turer i marka hjemme, noen turer i Trollheimen både på sleden og til fots. Kløvtester er bestått for flere av hundene, både egne og solgte valper fra oss. Brage har vist seg fram med WP og er dyktig der. Kan også nevne at Chilly fra Hilling-kullet har blitt pappa til et kull valper på Ildkrystallens kennel. Vi deltok på noen løp i Sverige i februar, ellers har det bare vært koseturer hjemme, og det er nå det vi liker best!

Vi hadde planlagt valper på Katla i sommer, men hun ville ikke være med på moroa. Så da ble det et kull på Ilja i stedet, der det dessverre ble bare to valper. En av disse blir boende her, Jenna har fått sin egen side under ”hundene”. Den andre valpen, Kaisa, har flyttet til sitt nye hjem i Bergen. Det var veldig mange på valpelisten vår, og dessverre mange som ble skuffet. Vi forsøkte å parre Katla med en annen hannhund i nå i slutten av desember, men dessverre ble heller ikke dette vellykket. Katla vil dels være med på det, men vil ikke la hannhunden slippe helt til… Det er bare å beklage til alle som håpet på valp etter henne. Trolig forsøker vi igjen på hennes neste løpetid, anslagsvis om ca 6 mnd. Ellers planlegger vi et kull på Tilla når hun løper neste gang, umulig å si når hun løper, det kan gå 6-14 mnd, hun har veldig uforutsigbar syklus.

Dis har flyttet fra oss og til en familie i nabokommunen. Vi har lenge tenkt på om hun skulle ha fått et nytt hjem, da hun har vist at hun ikke trives så godt med å bo i flokk fra hun var ganske ung. Nå lever hun som vanlig familiehund og nyter å være eneste hund. Trist for oss, men en rett beslutning for Dís sitt beste. Vi savner henne, men vet at hun har det bedre når hun ikke har så mange andre hunder å tenke på.

Forrige helg var vi i Sverige, i Hamra, å startet løp. Vi var med på dp 60 (2x30km) hvor vi kom på 2.plass. Det er vi veldig godt fornøyd med! Funi tok også enspannstest (10 km med én hund framfor sleden) på 43 minutter, godt jobbet av henne! Vi hadde ei veldig hyggelig helg med gode venner, at også resultatene ble bra var en fin bonus!

07.10.16

05.10.16 fikk Ilja 2 valper! Alt er vel med både Ilja og valpene.

26.09.16

Vi venter valper 2. Oktober. Vi kan ikke ta flere reservasjoner på dette kullet. Planlagte kull er oppdatert med informasjon om kullet.
I vår tok Katla, Frost og Funi bronsemerket i kløv. I høst har Manni, Coda og Tilla tatt sølv og bronsemerket i kløv.

01.08.16

Vi venter forhåpentligvis valper ca 2. oktober. Mer informasjon kommer!

23.02.16

Nordisk mesterskap for samojed er over, og vi er vel hjemme igjen. Vi har hatt ei topp uke, med mye, mye bedre resultater en jeg hadde drømt om!
Tilla, Ilja og Frost fikk tittelen Svensk Polarhund Champion.
Manni, Funi, Dís og Katla har fått tittelen PDP.
Tilla, Ilja, Dís, Katla, Manni og Funi ble nordiske mestere i 6-spannklassen på dragprov 20 + (2x13 km).
Tilla, Ilja, Dís, Katla, Manni, Funi, Coda og Frost kom på 3.plass i nordisk mesterskap dragprov 60 (2 x30 km)
Tilla, Ilja og Frost deltok på dp 10 (”mila på timen”) med godkjent tid.
På utstillinga ble Frost 3.beste brukshanne med CK og Ilja beste brukstispe, men uten ck pga ”dårlig pigment” (=snønese, hvilket jo er lov).

01.01.16

Nok et år er over, og vi ønsker 2016 velkommen! Det siste året har det skjedd mye hos oss. Det største som skjedde var naturlig nok at vi fikk en sønn i januar. Det gjorde at vi ikke har startet noen løp med hundene, men kun kjørt turer på hjemmeplan.

Av hunder fra oss kan det nevnes at Brage gjort det meget godt i weight pull, Kiro har fått CK og blitt 2.beste hannhund på ei stor samojedutstilling i Sverige, Chilly har fått exc , Storm g og Vilja vg på utstilling, Vilja har også vært med på uoffisielt barmarks løp og gjort det godt, og Luna har tatt kløvtest bronse. Viktigst av alt er mange gode tilbakemeldinger på at hundene er snille, gode og trivelige familie og turkompiser! Det er også det som varmer et oppdretterhjerte mest! En stor takk til alle våre valpekjøpere som tar så godt vare på valpene ”våre”!!

Av våre egne har det vært rolig på konkurransefronten, men Katla, Frost og Funi har tatt kløvtest bronse.

Vi har vært så heldige å få valper etter Tilla nå i høst, og det er vi veldig glade for! Det ble mye fram og tilbake da løpetiden kom vesentlig tidligere en antatt, og ståperioden kom unormalt sent i løpetiden. Men valper ble det! Valper etter Tilla har vært etterlengtet, og dette kullet har vært helt spesielt for oss. Vi valgte ut Lukka til å bli igjen hos oss. Olly er fremdeles igjen her hos oss da han skal flytte til Nederland og venter på å bli gammel nok til nødvendige vaksiner. Omtrent samtidig som valpene kom flyttet Shira ut. Det har jeg skrevet mer om lenger ned på nyhetssiden. Shira har det som plommen i egget, og nyter livet i sin nye familie.

Planene for det kommende året er et valpekull. Vi tenker da et kull enten etter Katla (Hilling Solkatla av Fannhvit) og vår egen hannhund, Frost (Snötrollens Nimbly Serak). Eventuelt blir det et kull etter Tilla igjen (ikke avgjort hannhund), vi har ikke bestemt oss 100% sikkert enda hva vi velger å gjøre. Uansett blir det ikke før mot sommeren/høsten.

Treningsforholdene denne senhøsten/tidligvinteren har vært særdeles dårlige. Vi håper på en snarlig bedring i værsituasjonen slik at vi får trent mer, og dermed får deltatt på et par løp denne vinteren. Det er ikke lett å trene hundespann når veien er glasert og håpløs å trene på. Det kan bare bli bedre!

Med vårt julekort ønsker vi alle et riktig godt nyttår!

jul15

Nyheter 2015

01.12.15

Ja da er valpene blitt 7 1/2 uke, og avgjørelsen om hvem som skal flytte hvor er tatt. Blå skal til Nederland og flytter ikke før i slutten av januar, orange skal til Trondheim, lilla til Molde, rosa til Sortland og rød blir igjen hos oss. Jammen blir det mange mil mellom den som skal lengst sør og lengst nord!

Rød valp, som blir igjen hos oss, har fått navnet Lukka (som betyr lykke) og har fått sin egen side under "Hundene".

3 nye album med bilder av valpene.

09.11.15

2 nye album med bilder av valpene. Valpenes vekter ligger nå ute under "valper".

07.11.15

I dag har vi arrangert kløvtest bronse! 15 oppmøtte totalt, hvor 11 gikk for merket, og klarte det! Vi gratulerer! Fra oss startet Frost, Katla og Funi, samt Luna fra vårt første kull! Godt jobba! Lenger vest har Chilly (Shira x Akilles) vært på sin første utstilling og fått excellent, og blitt øyelyst fri! Vi gratulerer til alle sammen!

.

29.10.15

2 nye album med bilder av valpene. Valpenes vekter ligger nå ute under "valper".

21.10.15

Endelig! Nytt album under fanen "bilder! Bilder av valpene nesten 2 uker gamle.

20.10.15

Valpene vokser og trives, snart er de to uker og det er rett før de åpner øynene! Tilla er en super mamma, trygg og kjærlig. Det er ro og harmoni i valpekassen, akkurat som det skal være.

For noen uker siden fikk vi besøk av en veldig trivelig familie som ville hilse på hundene våre med tanke på å skaffe valp. Siden de var i tvil om noen av familiemedlemmene kunne være allergisk mot hund foreslo jeg at de kunne låne en hund av oss en stund for å se om noen reagerte allergisk. Det er noe jeg normalt sett ikke gjør, men det føltes veldig greit å låne bort en hund til denne familien. Gamlemor Shira er en snill og enkel sjel som også er vant med å være uten resten av flokken, så jeg tenkte det var en god ide å låne bort henne en uke. Etter en uke ringte familien og spurte så pent om de ikke kunne få låne henne til over høstferien (3 uker fram) , også la de til (kanskje mest på spøk!?) at de kunne tenkt seg å overta Shira. Jeg lo av det, og sa at det å låne henne til over høstferien går helt fint! Jeg hadde fått bilder og så at Shira hadde det som plommen i egget. Så gikk tiden, og jeg fikk flere bilder av Shira sammen med familien. Det så så riktig ut, hun hadde det virkelig godt! Så begynte tankene å spinne… Shira er 8 år, en godt voksen dame. Hun har gitt oss så enormt mye og er en spesiell hund for oss. Men, vi har mange hunder. En familie vil kunne gi en hund som Shira en vel så god alderdom som det vi kan hos oss. Kanskje det ikke var noen dum tanke det, å la de få overta Shira... Det stikker i hjertet, og jeg klarte ikke gi de tilbudet muntlig, da hadde jeg nok begynt å grine. Men, det føles tross alt veldig riktig for Shira dette, at hun nå flytter fra oss og til denne herlige familien. Nå får hun være midtpunktet, og få all oppmerksomhet helt selv. Bedre ”pensjonisttilværelse” kan vel en samojed knapt tenke seg?

Jeg tror jeg har funnet en ok løsning på hjemmesideproblemet vårt. Jeg har sånn smått begynt å oppdatere og sette meg inn i det nye hjemmesideprogrammet... ”Til minne ” er flyttet over til ”hundene” og både hunder vi har eid tidligere og de vi minnes har fått egne sider. Mange andre sider er oppdatert, og det er fikset en hel del småplukk her og der. Forhåpentligvis er det bilder av valpene å finne på hjemmesiden i morgen!

09.10.15

08.10.15 ble Tilla og Charlie sine valper født, 4 tisper og 1 hannhund.

”Tidligere kull” oppdatert med flere helseresultater.

07.09.15

”Tidligere kull” oppdatert med flere helseresultater.

Manni fikk som ventet og fryktet anmerkning på en side av hoftene sine., den andre var fri (A). Jeg har hatt en vondt følelse lenge, og har aldri vært så nervøs før en røntgen før som denne gang. Manni hadde et stygt fall på isen i fjor høst, og hadde vondt i hofta si på den siden lenge etterpå. Han gikk på metacam og ble tilsynelatende bra, men har siden vært litt pysete på å komme seg opp i bilen og i andre situasjoner der han må bruke bakparten for å skyve seg opp i høyden. Vi har ledd litt av han, at vi må hjelpe den svære hunden opp i bilen, men sammen med latteren har det vært en ekkel følelse i bakhodet. Noe som skurret, kanskje er det ikke bare det at han er litt klosset som gjør det.

I etterpåklokskapens navn ser jeg at vi skulle tatt røntgen av han den gangen han falt på isen, dessverre ble det ikke gjort. Han har ikke vondt i daglig bruk, og springer i spannet med de andre, akkurat som Coda som også har hd. Jeg var jo med å tok røntgen av Manni og Funi nå, og jeg så med en gang bidlet kom opp på dataskjermen at det så ille ut. Hoftekula så nesten ut til å være litt ute av leddet, og jeg tenkte diagnose E med en gang, og fikk rett i det. Det var et virkelig ekkelt røntgenbilde å se, men altså ikke helt uventet. Selvsagt kan vi ikke si sikkert at det skyldes fallet han hadde, men det er jo påfallende at han skulle få diagnose på akkurat den siden. Særlig også siden han er helt perfekt på den andre siden. Det var en bra smell på isen, god fart og det er mye vekt som går i bakken, i en tid hvor Mannis krop var i sterk vekst. Fortvilt, surt og trist. Særlig når det kanskje kunne vært unngått, hadde vi ikke vært ute den dagen.. Men sånn er det. Nå kan vi ikke annet en å hjelpe han på best mulig måte, holde han sterk og slank. Vi har Coda med hd også, han er 6 ½ år og helt symptomfri, vi håper Manni også skal få et langt og godt liv med sin diagnose.

- - - - -
Vi har fremdeles trøbbel med å oppdatere hjemmesiden, men håper på en snarlig løsning.

19.07.15

Siden "planlagte kull" er oppdatert.

11.06.15

Forrige uke kom HD-resultat på Drifandi Vilja, resultatet ble A! I dag har Manni, Funi, Tilla og Frost vært på øyelysning, alle fri for øyesykdom! "tidligere kull" er oppdatert med resultatene.

14.02.15

Nesten et år har gått siden det ble oppdatert noe på denne siden! Det skyldes ganske enkelt trøbbel med dataen! Data har aldri vært min sterke side, men nå har jeg funnet en "bakvei" for å få oppdatert litt her, bare for få vist at det er liv i oss! En større oppdatering kommer når jeg får dataen oppe å gå igjen. Å oppdatere i html-koder er langt utenfor mitt kunnskapsfelt, og faren for at jeg gjør store blundere er relativt stor, hehe... I dag har jeg bare oppdatert "planlagte kull", da våre valpeplaner er utsatt til senhøsten i år eller tidlig vinter neste år, avhengig av når løpetiden kommer. Vi planlegger da valper etter Tilla, hannhund er ikke avgjort enda. Grunnen til at valpeplanene ble utsatt er at vi fikk en sønn i januar! Det betyr også at det ikke blir noen løp på hundene denne vinteren, vi koser oss med turer på hjemmebane i år og kommer sterkere tilbake på konkurransebanen senere. Jeg har vært i relativt god form og kjørte med hundene fram til 3 timer før fødselen startet. Hundene fikk så ei uke pause før jeg var tilbake bak spannet. Hundene har også vært helt enestående mot lille Henrik, og vi koser oss med den nye tilværelsen alle sammen!

Gjesteboka er fikset, og fungerer nå som før.

Det er tungvindt å laste opp bilder på denne måten, men her kommer julkortet fra 2014 hvor hele hundegjengen er samlet! Manni og Funi har vokst en del siden sist det ble lastet opp bilder av de her på hjemmeiden! Flere nye bider av gjengen får komme når dataen blir friskmeldt igjen!

julekortfjorten

Nyheter/oppdateringer 2014

18.04.14

Da har 4 av valpene flyttet til sine nye hjem, lykke til med de nye familemedlemmene! "Tidligere kull" er oppdatert.

Kiro blir hentet om 3-4 uker, mens Funi og Manni har fått egne sider under "våre hunder".

Nå begynner en ny epoke, valpene skal enda mer ut i verden å bli kjent med ulike miljøer. De som bor her har blitt tatt med inn i flokken vår og vil i tiden fremover være sammen med oss og de andre hundene når de er inne. Ute er de adskilt mens valpene enda er små. En spennende og viktig tid hvor vi skal lære valpene om verden og hva de kan møte der. Vi gleder oss til å følge valpene som har flyttet til nye hjem, og de som har blitt igjen her, en spesiell gjeng vi håper vil bringe mye glede i årene som kommer!

Et nytt album fra valpenes siste skogtur sammen, dagen før de ble 8 uker.

14.04.14

Nye bilder av valpene!

07.04.14

Nye bilder av valpene!

29.03.14

Flere nye album på bildesiden! Flest av valpene, men også et album med bilder av søsknene Katla, Dís, Linnea og Ailo som møttes forrige helg!

Forrige helg var vi altså på Heia Merket (Golsfjellet) på Samojedtreff! Der var også Ailo og Linnea med familier fra Hilling-kullet, så trivelig at de tok turen til Gol denne helga også! Foruten å være ei trivelig sosial samling var det også løp (Norsk mesterskap for samojed) og utstilling. Utstillinga kan vi kort oppsummere med at dommeren og jeg har ulik smak når det kommer til samojed, hehe.. Beste fra oss ble Tilla med excellent. Men, på løps-siden gikk det riktig så bra! Og det betyr veldig mye mer for oss! På lørdag stilte vi som ett av tre spann i 6-spannklassen, og ble nr 1 med god margin! Tilla, Katla, Dís, Shira, Frost og Coda fikk dermed trekkhundcert! På søndag fant jeg ut at jeg skulle prøve meg på "mila på timen" med Tilla, kjørte med slede og altså en hund. Også det klarte vi med god margin, og som eneste ekvipage som klarte tiden. Stolt av Super-Tilla vår! ! Tilla 4. beste samojed sammenlagt, med Frost og Katla rett bak.

Takk til alle som var med å gjorde helga super på alle vis! Håper vi sees igjen neste år!

Nye helseresultater fra Hilling-kullet, "tidligere kull" er oppdatert. 6 av 10 er nå hd-røntget, vi håper det kommer flere resultater snart :) :)

Ailo, Linnea, Dís og Katla møttes på Merket!

 

08.03.14

Alt er bare bra med valpene, 2 nye album på bildesiden!

Nytt bilde på forsiden! Bildet er fra løpet vi var med på i Sverige i februar. Takk for bildet Camilla Nyström!!

Noen nye helseresultater fra Hilling-kullet, siden tidligere kull er oppdatert med resultatne!

22.02.14

Nye album på bildesiden. Ett album med bilder av valpene, samt 3 album med bilder fra noen av våre turer denne vinteren!

20.02.14

Valpene til Ilja og Charlie kom til verden 19.02.14. Det ble 7 valper, 2 tisper og 5 hanner. Alt står bra til med alle sammen, Ilja er ei veldig dyktig og trygg mor og alle de små har gått opp i vekt siden fødselen.

 

18.02.14

Samo, Havoc og Brage fra Hilling-kullet har vært på HD røntgen, alle med resultat FRI for HD. Havoc og Brage har også vært på øyelysning hvor alt var bra, samt AD røntgen og også der varalt fint og flott! Iza (Rosa) fra Hrimandikullet har også vært på røntgen med A som resultat. Takk for at dere har røntget og øyelyst!!! Siden "Tidligere kull" oppdatert med resultatene.

Tidligere i februar var jeg, Tilla, Katla, Dís, Frost og Coda til Sverige og samojedsamling der! En kjemetrivelig tur hvor vi også fikk med noen fine resultater hjem. Oppholdet ble litt kortere en planlagt da jeg valgte å ikke starte DP 60. Vi har fått trent mye mindre en jeg hadde håpet og jeg ville dermed ikke be de to yngste om å gjennomføre løpet med så dårlig grunnlag når det var meldt mildt vær og mye snø. Vi har jo ikke hatt ny snø å trene på her hjemme siden tidlig i desember! Det kommer nye muligheter og bedre treningsforhold senere!

Katla og Dís var på utstilling i Sverige også! Begge fikk excellent, Katla fikk også CK 2.beste unghundtispe, Dís 3. beste unghundtispe. Tusen takk til Linda for handlerhjelp!

Vi gjennomførte DP 20+ med 5 hunder i 6-spannklassen. Godkjent tid og en fin 2.plass Godt jobbet av hundene i tunge våte spor og veldig mildt vær!

20.01.14

Ilja er bekreftet drektig!

05.01.14

Nytt album med bilder fra "date" mellom Charlie og Ilja på siden "planlagte kull".

01.01.14

Godt nytt år!

Så skriver vi 2014! Nyttårsaften ble som vanlig feira her hjemme på gården, med musikk på høytalerene og tyggebein til hundene gikk det veldig greit i år også. Været her hjemme er og har vært preget av regn, oppholds og veksling mellom varmt og kaldt, og slik har det vært siden tidlig i desember. Desverre ser det ikke ut til å bli noen bedring med det første. Det begyr at sledeføret er ikke-eksisterende, og at det stort sett er for glatt til å kjøre vogn, dermed har treninga stoppa opp en del for oss. Hundene trekker kjetting og går turer, men det er ikke det samme som å få jobbe godt framfor sleden forran løpssesongen. For det blir vel noen løp på oss i år også!

Spot har de siste 1-11/2 årene bodd hos Ådnes mor, men kommer nå til å flytte hjem til oss igjen pga konflikter mellom han og Orri (som også bor der). Orri vil fortsatt bo hos svigermor som han har gjort like lenge som Spot. Vi ønsker Spot velkommen tilbake, og håper han vil nyte gammel-dagene hos oss. Han har de siste årene hatt litt plager med helsen, litt hudproblemer og ledd-vondt, men han skal få være med oss så lenge helsa holder og humøret er bra! Vi håper gamlingen vår blir med oss i mange år enda!

 

Nyheter/oppdateringer 2013

21.12.13

Vi ønsker alle våre valpekjøpere og venner ei riktig god jul og et godt nytt år!

Nytt album på bilder-siden "veien til julekortet 2013"

20.12.13

Ilja har fått løpetid, og har i dag vært på første "date" med Charlie av Vinterskogen, nå krysser vi fingrene for valper i februar! Informasjon om kullet finnes under "planlagte kull"!

09.november var Shira og Coda på utstilling i Orklahallen, de fikk begge 1.kvalitet og CK. Shira ble 4. beste tispe og Coda 3. beste hannhund.

29.10.13

Ilja har blitt avlest med FRI på både hofer (B) og albuer (A)!

16.10.13

I dag var vi på øyelysning og røntgen med Ilja, hun ble øyelyst fri! Røntgen får vi svar på om noen dager. Tilla var med på en "second opinion" drektighetskontroll, men heller ikke denne dyrlegen fant valper, så hun har lurt oss godt med alle drektighetstegnene hun har vist oss i det siste!

12.10.13

I dag har Frost, Ilja, Katla og Dís vært på utstilling i regi av Norsk Polarhundklubb avd Midt-Norge! Det var mange samojeder påmeldt i dag! Ilja har ikke vært vist det siste året, men slo til å ble 2. beste tispe med res.cert, BIR Brukshund og 2. BIS Brukshund i dag! Frost ble 4. beste hannhund med CK og BIM Brukshund. Mens Katla og Dís fikk hver sin rødsløyfte med flotte kritikker! Det var første gang i voksenringen for Katla og Dís, og de klarte seg fint! En bra dag i utstillingsringen for våre hunder! Nå blir det trolig ikke mer utstilling før i februar/mars for oss. Høsten er her, og vi er godt i gang med høsttreninga, og koser oss med flere turer i uka med vogna!

11.10.13

Dessverre så vi ingen valper når vi var på ultralyd med Tilla i dag. Dermed blir det trolig ikke valper hos oss i høst slik vi hadde håpet.Men, ultralyd kan vise feil og Tilla viser mange tengn på drektighet, og om vi fremdeles er i tvil om det er valper i Tillas mage om et par uker kommer vi til å ta en ny ultralyd for å være helt sikkre.  

21.09.13

Tilla har nå vært på "date" med Fox, vi krysser fingrene for at det blir valper ca 17 november!

Vi gratulerer Samo "Hilling Samo av Fannhvit" som er godkjent ettersøkshund! Flott prestert av Per og Samo (som er bare 1 år)!! Gratulerer så mye, vi er stolte av dere!! Tusen takk for brev og bilder!

Forrige helg var vi på Polarhundsamling på Syndinstøga, der deltok jeg på uoffisielt løp med Tilla, Katla og Dís. Vi kom først i mål på den 3 km lange (korte) løypa, og brukte 7 minutter. Det var raskest av samtlige startende, og 3 minutter raskere en nestemann på lista. Artig og veldig uhøytidlig :) Bra trening for ungjentene Katla og Dís som ikke har vært i en konkurransesetting før! Trivelig på polarhundtreff var det også, tross at værgudene ikke var helt på vår side!

Har oppdatert litt tekst under "om oss" nå og da utover høsten/sommeren.

28.08.13

Hrimandi Luna av Fannhvít "Luna" har vært på øyelysning! Takk for at dere øyelyste Luna! Siden "tidligere kull" er oppdatert med resultatet.

28.07.13

Vi ønsker Penni velkommen til flokken vår! Bilder ligger i eget album inne på "bilder" siden.

For en uke siden hadde vi besøk av Brage fra "Hilling" kullet, bilder av han kan også sees i eget album. Tusen takk for trivelig besøk!

Har også lagt ut noen flere album, alle merket med (Ny), bilder fra noen turer i vinter.

11.07.13

Gratulerer med ettårsdagen til alle valpene i vårt Hilling-kull; Havoc, Brage, Ailo, Chilly, Samo, Toya, Linnea, Tinka, Katla og Dís!!!

Siden "våre hunder" er oppdatert med Penni sin side, bilder osv kommer etter hvert!

07.07.13

I dag har Coda, Shira, Tilla og jeg vært på utstilling, NKK Trondheim. Coda slo til med å bli 2. beste hannhund med CACIB og res.cert. Artig! TIlla og Shira var ikke etter dommeren smak, og fikk trekk for faktorer jeg synes er positive (som lett benstamme). Hver sin smak :) De fikk hver sin blåsløyfe i dag. Damene hadde også litt vel mye energi i bena og klarte ikke stå i ro og vise seg særlig pent, hehe... En trivelig og artig dag! Hundenes sider blir oppdatert med kritikker og resultater etter hvert.

Coda i godt driv:

 

04.07.13

Hannhund for planlagt kull er presentert på siden "planlagte kull".

20.06.13

Tilla og Frost har vært på øyelysning i dag, begge uten anmerkning!

22.05.13

Her er det ikke så mye nytt å melde om. Våren har kommet og vogna er funnet frem, barmarkssesongen har startet. Hos oss er vi nå helt i slutten av lamminga, og det har vært en hektisk tid de siste 2 mnd. Nå ser vi fram mot at sauene skal ut på beite. Saga, den ene islandshesten vår, vokser for hver dag, og det er ikke mer en et par mnd til vi får hilse på føllet hun bærer på! Jeg har lagd en ny side her på hjemmesiden med en rask presentasjon av hestene våre, mer tekst på den siden kommer etter hvert. Link til siden ligger i menylinjen ovenfor.

15.03.13

I helga var vi på samojedsamling på Merkt, Golsfjellet! Her deltok vi med 6-spann (med 5 hunder) i drag, samt at 6 av hundene var med på utstillinga. Utstilling meldte vi på for å støtte klubben, og hadde NULL forventninger, hehe.. :p  Utstillingsgamet  er en gang sånn at mye går på smak, og jeg visste når jeg meldte på at dommeren og jeg ikke har helt lik smak når det kommer til samojeder.  Vel vel, sånn er det!

I valperingen stilte Katla og Dís, samt Tinka som er kullsøster til Katla og Dís.
Resultatet ble som følger:
1.btk og BIR Hilling Solkatla av Fannhvít ”Katla”
2.btk Hilling Fjalladís av Fannhvít ”Dís”
3.btk Hilling Tinka av Fannhvít ”Tinka”
Sprekt av Tinkas eiere å melde på valpeshow på stedet og kaste seg inn i ringen for første gang! Artig!!!! Også så trivelig å møte igjen både Tinka og matfar!

De voksne hundene mine er alle sammen ganske så nedrøytet, og ikke på sitt fineste. Tilla fikk blått pga mangel på pels og at dommeren mente hun var for tynn. Akkurat det er en smakssak, jeg synes hun er slank og fin, men klart hun ser tynnere ut når pelsen er så fraværende som den er. Shira fikk rødt og 3aak. Frost blått 4.akk, ingen overraskelse at ikke han fikk bedre hos den dommeren, også det handler om smak. Coda, som jeg selv synes er den minst pene av mine hunder fikk rødt og 2akk. Shira rødt og 3 akk.

Drag resultatene ble mye mer på vår side! Men så er det også det vi synes er GØY! Og hundene merker sååå godt når vi driver med noe både jeg og de synes er moro! Så, i 6-spannklasse kom vi på delt 1.plass og fikk dermed trekkhundcert!  Hundene sprang den 1 mil lange løypa på 42 minutter og 12 sekunder. Det får vi være fornøyd med etter en vinter som denne!  Det ble også et par turer rundt løypa for fornøyelsens skyld, så trivelig å kjøre sammen med andre samojedspann! Mye fine samojeder å se i sporet, fikk også tafset litt på noen hannhunder som kanskje kan være av interesse for framtiden.

Vi planlegger valper etter Tilla til høsten, ta kontakt ved interesse! Hanhund ikke 100% avgjort enda.

Her er et bilde fra en av turene på Merket, Tusen takk for bildet til fotograf Jan Otto Mæland!!

På denne turen er alle samojedene med, og Katla og Dís.

 

Brage var på valpeshow i februar og ble BIR! Vi gratulerer! Karo har vært på røntgen, tidligere kull oppdatert med resultatet.

 

 

21.02.13

Da er det avgjort at Fenris flytter til Hessdalen, han har nå vært der på prøve en drøy mnd og alt ser ut til å gå strålene! Lykke til med Fenris, og ta godt vare på god-gutten min!

(for de som ikke har fått med seg at Fenris skulle flytte så står det mer om det i mitt innlegg fra 29.01)

18.02.13

4.-16.februar var jeg og hundene på tur til Sverige. Der var vi med på SPHKs samojedsamling i Furudal!  Vi kom noen dager før det startet, og ble noen dager ekstra, årets ferie!  Alle 7 samojedene var med, trangt (men trivelig) i ei lita campinghytte. Jeg hadde tenkt å melde på Tilla, Frost, Katla og Dis til utstillingen, men der ble jeg for sen til å melde på gitt.. så vi ble tilskuere! Det var greit kjente jeg, for det var jammen ikke alle hunder i/rundt ringen som var like trivelige! Fryktelig trist å se, det er ikke sånn samojeder skal være!! Samojeden SKAL være en rase med godt gemytt mot så vel mennesker som andre hunder! Selvsagt var flertallet trivelig hunder, men jeg misliker VELDIG å høre bråk hunder i mellom på utstillingsplassen. At ikke alle hunder trenger å hilse på hverandre er helt ok, men de skal kunne se og være helt nært andre hunder uten å utagere! Håper aldri slike hunder går videre i avl, gemytt er veldig arvelig og så mye viktigere enn en skarve rosett på utstilling..

Lørdag 9. og søndag 10. var det klart for Dragprov 20+ ! Her deltok jeg i 6-spannklassen. TIlla, Ilja, Frost, Coda og Shira var med i mitt spann, samt at vi fikk låne Fenni (Snötrollens Sira Fenyja) fra Linda og Fredrik, kennel Snötrollens. Tilla og Ilja gjorde en god jobb som lederhunder, og vi kom i mål på godkjent tid. Dyktige hunder! Jeg vet de kan springe raskere en de gjorde, men er veldig fornøyd uansett, det var Tilla og Iljas første konkurranse!

12.-13. kjørte vi dragprov 60, altså 2x30km. Også her var Tilla, Ilja, Frost, Coda og Shira med, samt at vi fikk låne Freyja (Snötrollens Sira Freyja) som bor hos Jytte på kennel Bilaikas i Danmark. Det var svært tunge spor, det snødde ca 30 cm under løpet, og var veldig mildt. Særlig dag 2 var tung, og jeg var til tider i tvil om vi kom til å klare det! Men hundene tøffet på! Frost gikk i led store deler av tiden sammen med Tilla. Ilja gikk noen km men var sliten i hodet av alle inntrykkene dagene før, så Frost tok over. Freyja gikk også ca 12 km i led dag 2, så hun og Tilla byttet litt på. Vi klarte oss innenfor tidsfristen, og jeg er stolt av hundene mine! Det var TUNGT og vi har ikke fått trent så langt som 3 mil enda i år pga dårlig føre her hjemme. Av 12 startende spann, var det kun 6 som gjennomførte løpet.

Ved å gjennomføre DP 20 + og DP60 har Tilla, Ilja, Coda, Frost og Shira nå fått tittelen PDP alle 5! Gratulerer også til Jyttes Freyja med PDP tittel!

Spesielt stolt av Tilla og Ilja. Tilla har gjort en fenomenal jobb som lederhund disse dagene! Ilja også, selv om det ble litt mye for henne på slutten, så har hun vært så dyktig! Ilja har ikke gått så mye i led før, det var jo Mio og Tilla som var mitt lederteam. Siden Mio gikk bort har Shira gått mye i led sammen med TIlla her hjemme, men hun er ikke komfortabel med å gå i led på konkurranse. Så lille Ilja har ikke gått så mange turene i led i sitt liv, da er det ekstra artig at hun var så dyktig i Furudal! Noe som jeg synes er vel så stas som titler og godkjente tider er det at passeringer (som vi aldri får trent på her hjemme) har gått såppas knirkefritt, og at det å sette en fremmed hund inn i spannet er uproblematisk! Har jeg nevnt at jeg er stolt over hundene mine...?

Tilla, Ilja, Coda, Frost og Shiras sider oppdaterte med resultater.

Bilde fra målgang DP 60 dag 2. Her er Frost og Tilla i led, Ilja og Freyja i midten og Coda og Shira bak. Tusen takk for bildet Camilla Dehlin-Johansson!!

 

29.01.13

Her i trøndelag har det vært snø-tørke i vinter. Det har blitt mye færre turer en hva vi hadde planlagt, dessverre. Savnet etter Mio er like sterkt og vondt, og han har etterlatt seg et stort tomrom. Også når vi er ute på turene våre merkes det godt at han ikke er der. Han var min dyktigste trekkhund og lederhund, og denne vinteren hadde vi så mange planer som også involverte han. Nå om en ukes tid reiser jeg og samojedene til Sverige for å være med på samojedsamliga der, og jeg kjenner det stikker godt når jeg tenker på det, for dit skulle MIo være med, han skulle være lederhunden min under konkurransene der. Ser frem til å reise dit, men samtidig er det veldig vemodig i og med at Mio var en så stor del av planene mine for vinteren. Han var unik, en personlighet og en lederhund vi aldri får igjen.

I jula var vi en tur til Sverige å kjørte slede sammen med venner der, album fra turen finnes på bilder- siden. Mye bilder av slekta til Frost, og dermed også slekta til valpene i Hrimandi-kullet.

Katla og Dís vokser seg store og veier nå 13kg/49cm (Dís) og 15kg/51cm (Katla). To svært ulike damer både av utseende og personlighet. De har sånn smått fått begynne å være med i spannet, og tar nye oppgaver på strak labb!

Ellers har jeg tatt en beslutning som jeg for et par år siden aldri kunne forestille meg at jeg skulle ta. Fenris er i ferd med å flytte fra oss, han er nå ute på prøve hos Chaisy sin oppdretter, Hilde. Der trives han godt, og om han fortsetter å trives med å være der, så kommer han til å flytte dit for godt.  Det er flere grunner til at jeg har valgt å omplassere han. Den viktigste grunnen er den at Fenris så tydelig ikke trives med å bo i flokk, han vil være eneste hund. Han blir gretten av å ha så mange rundt seg, og det er ikke gøy å se at han ikke har det bra. I fjor vår tippet det over for gutten, og han bet Coda og Mio. Siden da har jeg prøvd å unngå at han er ute sammen med de andre, så han har vært mer inne og når han har vært ute så har han stått i bånd ute på tunet. Det har fungert ganske greit, men for en hund som er såå glad i mennesker så føles det ikke riktig. Når vi sitter på stua, så ligger Fenris på kjøkkenet (døra er alltid oppe) siden de andre hundene velger å være der vi er... Jeg har også mye dårlig samvittighet ovenfor han, siden han ofte blir stående igjen hjemme når jeg drar på tur med de andre. Han vil være med, men han klarer ikke tempoet, han har mye lavere trivselsfart en de andre. Så, når Hilde spurte om jeg ikke hadde en hund til henne, så måtte jeg gå inn i tenkeboksen for alvor. Om det blir så Fenris flytter til Hessdalen så er jeg sikker på at det er den beste løsningen for han.

3 nye album med div bilder

 

Nyheter/oppdateringer 2012

23.12.12

Vi ønsker våre venner, valpekjøpere og alle som følger oss her på hjemmesiden en riktig god jul og et godt nytt år!!

Tradisjon tro finnes et album med veien til julekortet på bilder-siden vår!

06.12.12

Når Mio var syk, og vi forsto at det ikke var mer å gjøre så ble det veldig viktig for meg å komme til bunns i hva som gjorde at nyrene hans ikke klarte mer. Diagnosen fra dyrlegen var medfødt nyresvikt, men jeg måtte ha klarere svar, et helt sikkert svar på hva som feilte han. Både for hans del, vår del og ikke minst rasen, søsken og slekt sin del har det vært viktig å finne ut av dette. Så Mio ble sendt til obduksjon, og i dag kom svaret. Jeg vet ikke helt hva jeg hadde ventet meg annet en det dyrlegen stilte som diagnose når vi var der, så jeg fikk litt sjokk i dag. Diagnosen fra dyrlegen viste seg å ikke stemme helt. Nyresvikt hadde han ja, nyrene var helt ødelagte de, men det var ikke medfødt. Han har fått i seg noe som han ikke har tålt, noe som har vært giftig for en hund.  Nyrene hans sluttet å virke på grunn av en forgiftning.

Jeg begriper ikke hva det kan være, for her får hundene lite annet en hundemat/middagsrester. Å finne ut hva det kan ha vært er umilig, det kan være alt fra rosiner (det har vi aldri i hus) til sopp, og 1000 andre ting. Han kan ha funnet noe i skogen, han kan ha spist hestebasj med medisin i,  han kan ha fått tak i noe medisin, hva nå det skulle vært, vi har særs lite medisiner i hus. Jeg vet rett og slett ikke hva han kan ha fått i seg, og det nytter ikke å finne ut av det heller. Vi vet jo ikke en gang når det kan ha skjedd. Vi kan bare gjette å prøve å tenke ut hva det kan være, men vi finner det nok ikke ut. Dette huset er så hundesikkert som det kan få blitt, hundegården er ny og det skal ikke ha vært noe der altså, den består av grus og pukk liksom.. Ellers har han vært i bånd på tur siden han var ca 7 mnd. Jeg begriper rett og slett ikke hva han kan ha fått i seg som var så farlig, han var jo aldri alene, det var alltid en annen hund der, alltid. Han var en frempå hund, alltid først til godsakene, så om det er noe han har funnet ute i naturen så kan han ha glefset det i seg først.. jeg vet ikke, det blir bare spekulasjoner uansett. Jeg er sååå hønemor på dette området, alltid redd for at de skal få i seg noe de ikke tåler, det har jeg vært siden Chaisy fikk sitt første anfall (for snart 10 år siden) da vi den gang var redd det første anfallet kom av forgiftning. Jeg begriper ikke hvorfor bare han ble syk, hvorfor har ikke de andre fått i seg dette som var så giftig..? Det er altså tatt blodprøver av Tilla og Ilja, jeg måtte gjøre det for å være sikker på at ikke de var syke også, og de er 100% friske.

Nå har vi fått svar, og jeg er sjeleglad for at det helt sikkert ikke er arvelig. Det er ikke noe dere valpekjøpere trenger å være redd for, det er ikke noe som ligger på linjene. Helt sikkert. Samtidig som jeg er veldig lettet for å få det bekreftet, så er sorgen over Mio fremdeles veldig sterk. Det føles så veldig urettferdig, så meningsløst. Enda mer meningsløst ble det når vi fikk vite at det var pga forgiftning at han ble så syk.

For de som ikke har fått med seg hva som har skjedd så står det mye om det lenger ned på denne siden..  

Mio min, gode Mio min...

Her er noen bilder fra dagen før det var over(barbert på bena pga alle blodprøver):

 

01.12.12

Gratulerer så mye med 2 årsdagen til vårt Hrimandi-kull i dag!

11.11.12

Vi gratulerer Hilling Brage av Fannhvít med BIM på sitt første valpeshow i dag!

-

Den siste tiden har det vært lite oppdateringer her på siden, og jeg har vært dårlig til å svare på mail- det beklager jeg.

Det har vært, og er, en tøff tid her hos oss. Den 17 oktober dro jeg til veterinæren da hundene våre fikk en skikkelig runde med kraftig magesyke. Zoolac hjalp ingenting, så jeg tro til dyrlegen med Mio som var verst angrepet. Det ble tatt blodprøver og avføringsprøver av han. I avføringsprøvene ble det funnet et magevirus, dette fikk nesten alle hundene våre i løpet av en ukes tid. Men, blodprøvene til Mio viste at han ikke var frisk, det var noe mer en det med magen. Det var tegn på infeksjon i kroppen, og nyreverdiene var litt høye. Han fikk nyrefor og penicillin mot infeksjonen, samt noe mot diare. Magen ble bra i løpet av noen dager, likeså infeksjonen. En uke etter den første blodprøven var vi inn igjen da formen hans hadde ”krasjet”. Det viste seg at nyreverdiene hadde steget ytterligere. Det ble tatt spesielle blodprøver som ble sendt inn til NVH, og han ble grundig undersøkt. Jeg vet ikke hvor mange ganger vi har vært til veterinær de siste ukene. Diagnosen hans er kronisk nyresvikt, en medfødt defekt i nyrene (ikke arvelig) som kommer til ta fra oss vår kjære Mio så alt for tidlig. Han har klart å skjule dette for oss lenge, for dette har han hatt hele livet, men nyrene hans har klart å kompensere for skaden frem til nå. Det eneste jeg har merket er at han i høst ikke har gitt 100% i spannet, men det har jeg antatt har vært pga løpetid i flokken og at han er i den siste puberteten nå. Han har også vært litt løs i magen, men så har vi drevet å bytta for, så det regna jeg med kom av fôrbytte. Så feil kan man ta. Vi har prøvd alt nå, medisinering på tradisjonelt vis, alternativ medisin og akupunktur - det er ikke noe som hjelper. Det er ikke mer vi kan gjøre for vår aller kjæreste Mio. Snart er det over, veldig snart.

Det gjør så jævlig vondt at jeg har ikke ord. Alle som kjenner meg, og Mio, vet hvor utrolig mye akkurat Mio betyr for meg. Jeg er selvsagt glad i alle hundene våre, men noen sniker seg lenger inn i hjerterota enn andre. Mio har vært min spesielle gutt fra han ble født på loftstua vår for snart 2 år siden. En lederhund av de sjeldne; sterk, stolt og med innebygd gps, han finner alltid veien hjem når jeg ikke aner hvor vi skal uten å se på kartet. Han har sovet i senga vår fra han var ganske liten, en skikkelig god-gutt. Han har så mange kallenavn som sier så mye om hvem han er, Love, Love-love, kiss-kiss, MyMy, Gullen, Gullet… Mio min Mio, du skulle leve evig, kjære, kjære gutten min…. Dette er et tap så stort at jeg ikke har ord. Verdens beste Mio. For god for denne verden.

Det er nå litt over 7 år siden jeg måtte ta farvel med min beste venn gjennom ungdomstiden; Chaisy. Noen mnd etter at hun døde måtte vi ta farvel med Buck, bare 7 mnd gammel, også han pga nyresvikt, men han hadde akutt nyresvikt og var veldig-veldig syk. Mio skal få slippe å bli så syk som det Buck var, for jeg vet hvilken vei dette går, og Mio skal få slippe før han blir alt for syk, det er ikke lenge igjen. Det er snart tid for å ta farvel med den beste hunden jeg noen gang har hatt. Mio min Mio...

Ikke ring meg å spør hvordan det går, ikke spør om du møter meg. Jeg klarer ikke å snakke om det, det gjør så alt for vondt. Send gjerne en mail eller sms, men jeg klarer ikke å snakke om dette. Ikke kommenter det på facebook heller, for meg er ikke facebook stedet å dele slikt. Alle håndterer vi sorg på ulike måter, jeg ønsker å være i fred en stund...

13.11.12 Fikk Mio hvile - siden "Til minne" er oppdatert.

 

06.10.12

I dag har vi vært på årets første og siste utstilling for vår del! Trivelig å møte igjen gamle kjente, og å se noen nye fjes. Jeg hadde med meg Tilla, Ilja, Mio og Frost i dag. Tilla har løpetid, og Mio og Frost er rimelig opptatt av akkurat det for tiden. Frost fikk jeg ikke god kontakt med i ringen i dag, han var ukonsentrert og klarte ikke tenke på noe annet en Tilla. Mio synes godbit er hakket bedre en tispe, så han var mer på. Mio ble 2. beste hannhund, og Tilla ble 3. beste tispe. Frost og Ilja fikk begge 2. 2. Ilja får jeg beklagelig vis ikke vist fra sin beste side i utstillingsringen, hun traver som en gud i spannet, men jeg får det bare ikke fram i utstillingsringen. Hun er også smal og uferdig i kroppen enda, men det kommer seg når hun blir voksen.

Hundenes sider er oppdaterte med kritikker!

Tilla i dag:

04.10.12

Vi har fått et fint bilde av Brage som nå pryder startsiden! Tusen takk for bildet og for at vi fikk bruke det på hjemmesiden!!

20.09.12

Oppdatert litt tekst/bilder her og der.

15.09.12

Så har alle 8 valpene flyttet inn i sine nye hjem. Igjen er Katla og Dís, som skal bo her sammen med oss.

Vi ønsker alle valpekjøperne våre lykke til med sine nye familiemedlemmer!!!

11.09.12

4 valper har nå flyttet hjemmefra, og snart flytter de siste 4. Da blir det bare Dís og Katla igjen her hos oss. Noen flotte ukerer sammen med valpene snart over, og valpene er klare for nye eventyr. I dag har vi vært på skogtur, og speilrefleksen var med. Gikk ut i 17 grader og greit vær, innen vi var tilbake var det masse regn og 12 grader. Det snur fort!

Nytt album på bilder-siden fra dagens tur!

04.09.12

Ja i morgen er valpene 8 uker. Tiden har gått veldig fort, og nå er det tid for å begynne å flytte hjemmefra for noen av valpene. Den første flytter allerede i morgen, og den siste etter planen om 1 1/2 uke. Valpene er nå registrerte i NKK, og vi håper stamtavlene kommer fort.

I ettermiddag hadde vi besøk av en skoleklasse fra en videregående skole i nærheten som kom på besøk for å lære mer om hundeoppdrett. Det var et trivelig besøk, og valpene fikk masse oppmerksomhet og kos. Etterpå var vi på tur i skogen, som vanlig med 5 og 5 valper. Det blir den siste turen med alle hannene samlet, siden en av de reiser i morgen. 2 nye album på bilder-siden, ett for hannenes tur, ett for tispenes tur. Den siste turen ble litt senere en planlagt, så der er bildene dårlige pga mangel på lys.

29.08.12

I dag er valpene 7 uker! Vi har utnytta finværet og vært på skogtur med alle valpene! Nye album på bilder-siden!

Siden "hundene" er oppdatert med Dís og Katlas sider!

27.08.12

Endelig har jeg fått tatt nye bilder av valpene! Nye album på bilder-siden!

23.08.12

6 ukersbildene av valpene er forsinket pga problemer med kameraet vårt,jeg håper å få tatt nye bilder på søndag eller mandag.

21.08.12

I dag har valpene vært på sin første skog-tur! De har også kjørt bil for første gang, ca 3,5 km hver vei fram til der det var finest å la valpene undersøke skogen. Alltid spennende første gang de skal kjøre bil, men denne gjengen var hesten helt stille hele veien! Et par pip, men ingen hyling. Kjørte to turer, en med hannene, og en med tispene. 2 nye album fra turen på bilde siden!

Kullnavnet denne gangen blir ”Hilling”, det er islandsk for Mirage/Fata Morgana, altså luftspeiling på norsk. Valpenes farmor heter Mirage, tippodemor heter Fata Morgana, så vi spinner videre på det navnet denne gangen. Det betyr at alle valpene blir hetende "Hilling (valgfritt navn) av Fannhvít".

18.08.12

3 nye album på siden "bilder".

13.08.12

Nytt album med bilder av valpenes første møte med Fenris.

11.08.12

Noe forsinket, men nå er albumet med bilder av valpene 4 uker gamle på plass! Også et album med bilder av valpene ute.

07.08.12

Alle valpene i kullet har nå gode hjem som venter på de, ta gjerne kontakt ved interesse for kommende kull!

Nytt album med noen nye bilder av valpene!

03.08.12

Nå kom endelig sommeren til Trøndelag, bedre sent en aldri... Valpene fikk bli med ut for første gang, bilder ble selvsagt tatt og nytt album ligger på bildesiden.

3 ukersbilder av hver enkelt valp har også fått eget album på bildersiden i dag!

26.07.12

I går ble valpene 2 uker! Tok individuelle bilder av valpene som ligger i et eget album på "bilder" siden. Tok også noen bilder fra valpekassa som ligger i eget album.

21.07.12

Nytt album med bilder av valpene fra de siste dagene!

17.07.12

Nytt album på bilder-siden med flere bilder av Toby!

Stemningsbilde fra valpekassa:

16.07.12

Vi ønsker Toby velkommen til gards! Han får etter hvert en egen side under "hundene". Toby er en 4 mnd gammel border collie som med tiden skal bli en (håper vi) knakandes god gjeterhund!

14.07.12

Bilder av valpene på siden "bilder" !

Alle valpene vokser og har det bra, bare idyll i valpekassa!

Det er fremdels noen få valper ledig for salg :)

12.07.12

Valpene er her! I går kom 5 tisper og 5 hanner til verden her hos oss. Alt gikk som det skulle og både valpene og Shira har det bra! Mer info og bilder kommer senere, og valpeinteresserte som står på liste blir kontaktet i løpet av noen dager. Først skal vi hvile oss litt å se at det fortsatt går bra med alle valpene :)

05.07.12

8 uker drektig, og veldig stor! Nå blir det fødsel innen få dager tror jeg. Siden hun skal ha mange valper er det lite sannsynlig at hun går ut tiden. Sommeren har komme til Trøndelag (sikkert bare på et kort besøk..) så det er varmt å være høy-drektig nå, håper for Shira sin del at fødselen starter snart. Dere som står på valpeliste vil bli kontaktet noen dager etter fødsel, kryss fingrene for et passende antall hanner og tipser :) :)

Mål ved 8 uker: Midje 83 cm, bryst 85 cm

03.07.12

I dag har vi vært på røntgen med Shira, og der var det rett før jeg gikk i bakken. "Hakaslepp" fikk en ny betydning. Røngtgenbildet vite masse valper, mer en hva jeg hadde trodd! Det er minst 10 valper der, og veldig vanskelig å telle pga at det er så mange..

Se bare..

I dag kom også resultatet på Miro sine albuer, alt i orden der!

30.06.12

Det har kommet AD resultater på Luna og Tundra, A på begge! Supert! Siden tidligere kull er oppdatert med resultatene!

28.06.12

Ja nå er det bare to uker igjen! Om ei uke skal vi til Heimdal dyreklinikk for å ta røntgen så vi vet mer om hvor mange som kommer! Røntgen er ikke nøyaktig, men gir et ca bilde på hvor mange som kommer, det er en trygghet å vite under fødselen. Sist mente dyrlegen å se 7 valper på røntgenbildet, jeg mente å se 9. Det kom 9 valper, men en var dødfødt (fullbåren). Den gangen stoppet fødselen opp en stund etter 7. valpen, men jeg var helt sikker på at det var flere der, og samtidig som jeg skulle til å slå nr til dyrlegen (hadde gått lang tid siden forrige valp) så kom det en dødfødt valp, og rett etterpå kom den siste valpen, heldigvis i live.

Shira er i god form, hun er nok glad for at vi har en ganske kjørlig sommer! Melk i jurene har hun hatt i flere dager, og hun har funnet ut at hun vil lage hule under stabburet, akkurat som sist. Hun graver voldsomt under der (det er knust fjell og pukk, tungt å grave i), har satt fram valpekassa inne på loftstua, så blir vi vel enige om at den er bedre å føde i :)

Mål ved parring: Midje 51 cm,brystkasse 67 cm

Mål ved 4 uker: Midje 54 cm, bryst 67 cm

Mål ved 5 uker: Midje 60 cm, bryst 69 cm

Mål ved 6 uker: Midje 67 cm, bryst 78 cm

Mål ved 7 uker: Midje 75 cm, bryst 80 cm

Dagens bilde, 7 uker drektig (og ikke så glad for å bli fotografert..):

26.06.12

"Hrimandi Miro av Fannhvit", Miro, har vært på hd-røntgen, siden tidligere kull er oppdatert med resultatet; fri på venstre hofte, og svakeste grad (c) på høyre. Tusen takk til Gjert for at Miro ble røntget!

22.06.12

"Hrimandi Luna av Fannvhvít" fra vårt første kull har vært på HD røntgen. Tusen takk til Inger og Gunnar for at dere tok røntgen av Luna, og gratulerer med flott resultat!!

4 av 4 røntgede valper fra Shira og Frost- kullet er nå røntget med resultat A (fri for hd) !

21.06.12

Shira er nå bare 3 uker unna fødsel! Hun vokser masse, og er i kjempeform! Sammenliknet med sist så er hun litt større nå en ved 6 uker den gangen. Men den gangen hadde hun flere parringer over en lenger periode, så det var dermed også vanskeligere å vite akkurat når hun hadde tatt seg. Hun har også noe mer pels nå en sist, selv om hun nå er barbert under magen etter ultralyden.

Mål ved parring: Midje 51 cm,brystkasse 67 cm

Mål ved 4 uker: Midje 54 cm, bryst 67 cm

Mål ved 5 uker: Midje 60 cm, bryst 69 cm

Mål ved 6 uker: Midje67 cm, bryst 78 cm

Bilde 6 uker:

For å sammenlikne, her er bildet fra 6 uker ved forrige drektighet:

20.06.12

Miro, "Hrimandi Miro av Fannhvít" har vært på øyenlysning og er fri for arvelig øyesykdom. Fikk bemerkning på corneadystrofi, som er ikke-arvelig kolestrolavleirng på hornhinnen. Tusen takk til Gjert for at Miro ble øyenlyst!

Nytt topp-bilde på hjemmesiden! Bildet er fra en av våre turer i vinter!

19.06.12

Tundra, "Hrimandi Tundra av Fannhvít" har vært på HD-røntgen med resultat A. Tusen takk til Eivind og Julie for at dere tok røntgen av Tundra, og gratulerer med resultatet :) :)

14.06.12

Vi skriver nå uke 5 i Shiras drektighet, det nærmer seg raskt den store dagen! 4 uker igjen!. Shira vokser fort, nesten så man kjenner det fra dag til dag. Hun har hatt en del matvegring/kvalme i dette svangerskapet, men den siste uka har hun fått "vom og hundemat", og da gikk det ann å spise! Bortskjemt frøken! Det skal sies at Shira aldri før har hatt matvegring (det var vel EN dag sist hun var drektig at hun ikke spiste), hun spiser alltid all maten sin, så jeg synes det er helt greit at hun får litt ekstra god mat nå som matlysten er dårlig.

Mål ved parring: Midje 51 cm,brystkasse 67 cm

Mål ved 4 uker: Midje 54 cm, bryst 67 cm

Mål ved 5 uker: Midje 60 cm, brystkasse 69 cm

 

07.06.12

I dag har vi vært på kontroll med Shira, og der var det gode nyheter! Shira har valper i magen! Noe sikkert antall er umulig å si enda, men over 4-5 stk er det! Sansynligvis en del mer en det..hehe.. At hun var drektig var jeg egentlig aldri i tvil om, hun har mange av de klassiste tegnene, men det er veldig godt å få det bekreftet!

Kommer til å legge ut Shiras utvikling gjennom drektigheten her, med både bilder og mål. Denne gangen har jeg glemt å ta startbilde, men hun har ikke forandra seg stort siden start.

Mål ved parring: Midje 51 cm,brystkasse 67 cm

Mål ved 4 uker: Midje 54 cm bryst 67 cm

Bilde 4 uker(litt uvillig modell, hehe..):

12.05.12

Ja nå har vi kommet hjem fra et trivelig besøk hos Akilles på østlandet! Han og Shira fant tonen med en gang, og vi håper nå på valper ca 12 juli. Jeg tok noen bilder den siste dagen vi var der, de ligger i et eget album på bilde siden.

02.05.12

Har oppdatert teksten på sidene "Valper" og " Planlagte kull" med mer info om kjøp av valp fra oss.

27.04.12

Vi planlegger kull etter Shira og Jewels White Blizzard Akilles i sommer. Shira har nå startet løpetiden sin, og vi planlegger parring ca 10 mai, med forhåpentligvis fødsel ca 12 juli. Om alt går etter planen vil valpene bli leveringsklare 8 uker senere, ca 6 september.

25.04.12

Mio og Tilla har vært på HD/AD røntgen, og begge fikk A (fri for HD/AD)!! Deres sider samt siden "tidligere kull" er oppdatert med resultatene.

Ilja var ikke med på røntgen da hun hadde løpetid og må vente til den er over.

23.04.12

Vi har fått et nytt bilde av Luna (Hrimandi Luna av Fannhvít). Hun pryder nå forsiden, samt at bildet ligger på Lunas side under "Tidligere kull". Bildet er fra Trollheimen, med Blånebba i bakgrunnen. Takk for bildet Gunnar!

21.04.12

Nå er lamminga i gang her på gården, det er travle men veldig trivelige tider! Vi ventet føll på Saga i vår, men desverre ser det ut til at hun har mista føllet sitt etter sykdom i vinter, så da blir det ikke føll i år. Men vi planlegger å prøve på nytt med Saga og ei hoppe til i år, så vi krysser fingrene for fine føll neste år. Ellers har jeg kommet godt i gang med temming og innridning av Skundí, Sejlas 4 år gamle sønn. Geitene har fått 4 fine killinger, hvor 2 bukkekillinger er til salgs!

På hundefronten ser det ut til at sledesesongen her hjemme nå er så godt som over. Tross en heller dårlig vinter værmessig har vi fått rundt 70 sledeturer siden snøen kom, og det må vi være fornøyde med! Enda er det en del snø i fjellet, så vi håper på et par fine turer til i Trollheimen. Jeg har lagt ut et nytt album på bildesiden fra en av våre turer i Trollheimen, vi er bra heldige som har slik natur en times kjøring hjemmefra! Shira har ikke fått løpetid enda, men ting tyder på at den er rett rundt hjørnet nå, vi gleder oss til tiden som kommer og håper alt går "etter boka" denne gangen også!

Nytt album: 18.04.12 Tur i Trollheimen

Nye bilder på Shira og Iljas sider

31.03.12

Det har kommet en del nysnø så jeg tok med kameraet ut i hundegården en tur - 2 nye album "31.03.12 lek i hundegården 1 og 2"

28.03.12

Nytt album fra 08.02.12

Siden sist har vi vært på Røros på samling og årsmøte i Polarhundklubben avd Midt-Norge. Vi hadde ei topp helg med kjempefine turer i Femundsmarka! Kjemefin trening for hundene våre som har trent lite sammen med andre hunder i sporet før. Vi fikk trent passering med andre spann, og det gikk SÅ fint. Eget album fra turen ligger på bilde-siden vår.

Sist helg var vi i Sverige på løp, Polarhundsmesterskapet! Vårt andre løp. Det var 14,2 km både lørdag og søndag. Det gikk veldig fint, og vi endte på en 2. plass sammenlagt med total tid på 2t 44 minutter. Det var varmt, banen ble kjørt 2 runder (demotiverene for hundene), var bratt og vi ble påkjørt av et barn med 2 huskyer, så jeg er veldig fornøyd med resultatet! Shira, Coda og Frost har nå fått godkjent "Dragprov 20+", og er dermed bruksmeriterte i Sverige, så gøy! Shira, Frost og Coda sine sider er oppdatert med resultatet. Også denne helga lånte vi med oss Aisa fra kennel Sissihøa, takk for lånet Steinar! Det er flott at det går helt ukomplisert å ta med en fremmed hund, alle hundene var gode venner :)

05.03.12

Vi har fått bilder fra polarhundløpet, takk Tine!

04.03.12

I helga har Coda, Shira, Frost og jeg prøvd noe nytt! Kjører hund med enten slede eller vogn gjør vi ca 4 ganger i uka, men denne helga dro vi altså til Folldal og Grimsbu for å prøve oss på en liten konkurranse! Det var et 10,4 km langt løp, akkurat passe når vi ikke har konkurrert før! Vi fikk låne Aisa fra kennel Sissihøa så vi fikk fullt 4-spann. Jeg var ganske spent på hvordan det skulle gå med start og passeringer siden vi bare en gang før har kjørt slede sammen med andre hunder. Men det gikk så fint! Det var 2 spann i vår klasse, men det andre spannet måtte bryte løpet, så da gikk 1.plassen til oss! Vi brukte 52 minutter rundt den relativt bratte løypa, og da måtte vi ta en stopp for å hjelpe noen huskyer. Frost gjorde en flott jobb som lederhund sammen med Aisa. Coda er en litt usikker hund, og det ble litt mye nytt for han i helga, så han var ikke helt seg selv, men gjorde en bra innsats likevel. Shira synes som vanlig alle burde overøses med kjærlighet... Morro å se hvordan Frost jobba i dag!! Han er så fantastisk cool og han tar alle nye situasjoner på "strak labb" !

Tilla, Mio og Ilja er for unge til å konkurrere enda i år, vent bare til neste år!

14.02.12

I dag ble Shira øynlyst på nytt, og fikk også denne gangen "ingen anmerkning"! Det betyr at alt er klart for at hun kan få løpetid og dra på date med Akilles! Regner med det skjer i april, men nå er alt klart om den skulle komme før beregnet. Vi gleder oss stort til denne kombinasjonen og å få valper i hus igjen!

05.02.12

Siden "hundene" er gjort om litt, hundene sortert etter kjønn og Shira og Ilja har fått nye indexbilder.

Ny link under "linker"

03.02.12

Siden planlagte kull er oppdatert.

3 nye album på bildesiden fra 21 og 24. januar.

19.01.12

Nytt bilde på forsiden. Vi nyter vinterværet og mange fine sledeturer :)

09.01.12

Oppdatert litt tekst her og der, bilde av Akela på siden "om oss".

08.01.12

GODT NYTT ÅR!

Vi har nå fått resultat på Coda og Orris hd røntgen (ble tatt før jul). Orri fikk en A, altså fri for hd og ad, jippi!!! Coda, som er røntget en gang før for et drøyt år siden fikk som sist en D. Ikke overaskende etter at jeg denne gangen fikk se røntgenbildet selv. Det dumme er at han har fått forkalkninger som han altså ikke hadde for et drøyt år siden :( trist, men Coda har ingen symptomer og er en frisk og glad hund, det er det viktigste! Han skal få være med oss i spannet å få et aktivt og lykkelig liv, så får tiden vise hvor lenge det blir. Heldigvis er han en lett hund, og som dyrlegen sa så får han mye hjelp av at han har så bra med muskler. For meg er det viktig at han får være mest mulig normal hund, være med som de andre og gjøre det han elsker å gjøre så lenge det er mulig. Vi håper det blir mange mange år enda!

 

Nyheter/oppdateringer 2011

 

22.12.11

Vi ønsker alle venner, valpekjøpere og samojedfolk en riktig god jul og et godt nytt år!!

Et nytt album på "Bilder" siden - veien til et julekort med 9 hunder.

19.12.11

I dag har vi vært hos dyrlegen med Coda, Orri, Tilla, Mio og Ilja. Coda og Orri ble hd-røntget, resultatet får vi om noen dager. Coda er røntget en gang før med D, så vi røntga han nå for å se om resultatet ble det samme, noe det nok blir. Orri ble øyenlyst uten anmerkning. Tilla, Ilja og Mio ble øyenlyst fri, gonioskopi viste trange vinkler på Mio og Ilja.

Tilla-Ilja-Mio-Orri sine sider oppdatert med resultatene.

08.12.11

Nå har vi faktisk fått ganske mye snø her i Orkdal! Har fått flere fine turer med sleden, og på dagens tur fikk Fenris og Orri prøve seg også! Orry er mye med løs, men dette var første gang med sele på for han. Tok litt tid før han forsto at han ikke skulle løpe helt inni Shira som gikk veld siden av. Synes han var flink jeg! Bilde på forsiden.

01.12.11

I dag er det et år siden Tilla-Ilja-Mio-Luna-Tundra-Iza-Miro-Karo ble født her på loftstua vår!

Gratulerer så mye med ettårsdagen til Hrimandi-gjengen!!!

Har veid og målt valpene våre i dag og de er:
Mio 59 cm og 23,5 kg
Ilja 55,5 og 20 kg
Tilla 53 cm og 20 kg

27.11.11

Nå skulle vi etter planen ha vært på Norsk Vinnerutstilling i Lillestrøm, men jeg valgte å bli hjemme pga været. Det er ikke verd å kjøre så langt alene i slikt dritt-vær for ei utstilling synes jeg.

Snøen har kommet i helga, og både jeg og hundene er glade for det! Nå skal sleden plukkes ned fra garasjetaket! Blir gøy ja!

Tok noen bilder av hundene i hundegården i dag tidlig, men ble ikke så bra bilder pga det snødde så mye, men det ligger et nytt album på bildesiden.

12.11.11

I dag har Mio, Tilla og Ilja vært på utstilling, deres sider er oppdatert med resultater og kritkker. Dette blir årets siste utstilling for Ilja, men jeg håper å komme meg til Lillestrøm med Mio, Tilla og Shira om et par uker. Krysser fingrene for greit føre så vi kommer oss nedover.

Dagene begyner til hundenes glede å bli kaldere, og vi nyter nesten daglige turer med hundespannet. Mio, Tilla og Ilja har alle fått prøve seg som lederhunder på tur flere ganger nå, og alle takler det bra, selv om Mio og TIlla er de som trives best i front. Ilja er litt senere en sine søsken når det kommer til utvikling både mentalt og i fysisk, men regner med hun kommer til å bli en fin lederhund når hun får litt mer tid på seg. Tilla er en hund som stuper ut i alt nytt og tar alt på strak arm, mens Ilja må ha litt tid på å tenke over ting (hviket kanskje ikke er så dumt noen ganger).Tilla har hatt sin første løpetid sammen med Shira nå for noen uker siden, mens Ilja ikke har hatt sin første løpetid enda. Småjentene begynner å bli store!

04.10.11

Ja nå er det lenge siden noe har blitt oppdatert på hjemmesiden! Ikke kan jeg skylde på datatrøbbel heller, jeg har ganske enkelt ikke prioritert hjemmesiden. Har ikke vært så mye på data siden sist, det har vært andre ting utendørs som har blitt prioritert. På hundefronten har vi kommet i gang med høst-treninga med samojedene, og det går kjempefint! Valpene, som ikke er så små lenger, har funnet seg godt til rette i spannet, og er med på de fleste turene. I sommer ble det noen turer i Trollheimen, men der fikk ikke valpene være med da det ble for lange turer å gå, og helt umulig å gå med mange polarhunder i saue-land.

Orry(/Rorri - kjært barn har mange navn) har vært med på mange rideturer, og vi har trent litt mer på sau. Fenris har fått mange fine turer sammen med min lillebror, og Spot nyter pensjonist-tilværelsen.

Shira, Frost og Coda var på NKKs utstilling i Trondheim i juli, og alle 3 fikk sine dårligste resultater noen sinne. Dommeren og jeg hadde ganske så ulike oppfattninger om hvordan vi liker samojeden! Sånn er det gamet, og det må man regne med. Kritikker fra den utstillinga er nå å finne på Shira, Frost og Codas sider. Smaken er som baken! Fenris var også påmeldt NKK Trondheim, men jeg trakk han pga dommerendring, ta kontak pr mail om spørsmål omkring akkurat det...

Nå i helga var Mio, Tilla og Ilja på sin første ofisielle utstilling, noe som gikk veldig bra! Kritikker og resultater ligger på deres sider.

Oppdatert:

Bilder av Hrimandi Miro av Fannhvit på hans side.

Bilder av Hrimandi Luna på hennes side.

Bilde av Hrimandi Karo på hans side.

Resultater/Kritikker: Shira - Frost - Coda - Tilla - Ilja - Mio

Nytt album på bilde-siden.

26.06.11

Valpene har vært på valpeshow! Tilla, Ilja og Mio sine sider er oppdatert med kritikker.

20.06.11

Nye bilder, 2 nye album på "bilder" siden!

Endret litt tekst her og der på hundenes sider, Rorri har fått egen side.

19.06.11

I helga har vi vært på utstilling og valpeshow på Oppdal! Frost, TIlla, Ilja og Mio sine sider er oppdatert med resultater og kritikker fra helga.

Denne våren har det blitt mange utstillinger/valpeshow på oss, og nå nærmer det seg pause i utstillingene! TIl helga er det nok et valpeshow, og helga etter det skal Fenris, Shira, Frost og Coda stille på den årlige NKK utstillinga i Trondheim. SÅ er det pause!

Det skal bli godt med pause fra utstilling nå, jeg blir som så mange ganger ellers slittende igjen med en litt uggen magefølese etter utstilling. Det er fantastisk trening og sosialisering for valpene, det er kun derfor vi har vært med på så mye nå i vår. Jeg har ikke ambisjoner om ha de peneste hundene, men jeg vil ha gode kritkker, og det har vi fått. Det er ikke alltid vi er einge i at det som blir trukket for er negativt, men det er så :) Det er veldig fint å få kritkker på hundene, og det er fint å få kritikker fra flere dommere så man ser "den røde tråden" som gjerne går igjen i kritkkene. Men utstilling er, og bør være, en bitteliten del av det å ha hund og drive oppdrett! Selvsagt bør hunden se ut som den rasen den er for å gå i avl, men noen ganger virker det som sløyfer er det eneste som betyr noe for enkelte. En hund er så mye mer en sløyfer på utstilling! I helga har vi sett mye rart, både av hunder, håndtering og bedømmelser, det er virkelig ikke gull alt som gliter. Noen burde drive med barbie og ikea-dukker fremfor levende dyr.

Nå skal vi nyte sommeren og godværet med mange turer i skog og fjell, det er der vi trives best, både hunder og folk her på gården!

09.06.11

Valpene har vært på valpeshow! Kritikker og resultater ligger på deres sider.

01.06.11

I dag er valpene 6 mnd! Gratulerer med dagen til Iza, Luna, Tundra, Miro, Karo, Ilja, Tilla og Mio!

Tilla er 17 kg og 51 cm

Ilja er 16,3 kg og 52 cm

Mio er 19,5 kg og 55 cm

31.05.11

Da er det avgjort, Rorri er kommet for å bli her hos oss! Det var ikke et vanskelig valg, Rorri er en fantastisk gutt som vi gleder oss til å bli bedre kjent med! Han har sklidd rett inn i flokken, og har funnet seg godt til rette på de dagene han har vært her hos oss. En stor takk til Monika for at vi fikk kjøpe Rorri! Han vil snart få sin egen side under "Hundene".

29.05.11

Tilla, Ilja og Mio har vært på valpeshow og Frost har vært på utstilling, resultater og kritkker på deres sider!

28.05.11

Tilla, Ilja og Mio har vært på valpeshow, resultater og kritkker på deres sider!

12.05.11

Nytt album 09.05.11, nytt index-bilde

08.05.11

Har endelig fått lagt ut resultater fra forrige søndag på valpene, Shira og Frost. Har også lagt ut manglende resultater og kritikkerfra høsten 2010 på Lea, Fenris, Coda og Frost.

30.04.11

Vi har vært på utstilling med noen av hundene i dag!

Mio ble Best i rasen, Tilla ble best i motsatt og Ilja ble 2.beste tispe!

Pappa Frost ble best i motsatt med Cert. Shira fikk exellent, og jeg fikk ck sløyfe på henne, men ser det ikke er kryssa av for ck på kritikken. Det spiller ingen rolle, vi er fornøyde :) Kritikker ligger på hundenes sider.

18.04.11

Nye album på bildesiden

13.04.11

I dag har vi vært på fotorunde med valpene, selvsagt hadde jeg glemt å bytte linse, så det ble ikke så bra bilder som jeg håpa på, men noen fine ble det. Nytt album på bilder-siden.

20.03.11

Har lagt ut 5 nye album, bilder fra 03.03.11 , 16.03.11 og 19.03.11.

04.03.11

Vi besluttet for en stund siden at Ilja skal fortsette å bo her hos oss sammen med Mio og Tilla. Kjøper trakk seg etter at alle valpene var leveringsklare og fordelt til sine nye eiere, det ble derfor veldig tilfeldig at det ble akkurat Ilja som ble igjen her. Men hun ser ut som en veldig fin valp med et godt hode, og skiller seg alt nå ut med veldig gode bevegelser, hun flyter nesten.. Rosa var tispen jeg ville ha igjen om ikke alle tispene ble solgt, men nå ble det altså Ilja (grønn) som ble igjen sammen med Mio og Tilla, det blir nok bra!

Har endelig satt meg ned å lagd hver sin side til alle valpene i kullet (under "tidligere kull"), det bare å sende meg bilder jeg kan legge ut :)

16.02.11

Vi har fått stamtavlene til valpene i posten, og de er nå videresendt til valpekjøperene. Usedvanlig kjapt levert av NKK da registreringspapirene ble sendt til NKK på mandag, og vi fikk stamtavlene i dag, onsdag!

14.02.11

Nye bilder!

'

10.02.11

Nye bilder!

06.02.11

Nye bilder!

31.01.11

Tispevalp vurderes solg om rette person dukker opp. Hun er en aktiv og trivelig valp som ønsker seg en aktiv turglad eier/voksen familie.

29.01.11

8-ukers bilder av alle valpene under valper og under bilder.

28.01.11

Mio og Tilla har fått egene sider under "hundene". Valpene har nå begynt å flytte til sine nye hjem, og de som ikke har flyttet enda kommer til å reise til sine nye hjem i nærmeste framtid. Vi har kost oss masse med valpene den tiden de har vært her og ønsker alle våre valpekjøpere LYKKE TIL med de små!

23.01.11

Noen nye bilder av valpene ligger på valpesiden!

11.01.11

Nye bilder på valpesiden!

10.01.11

Nye bilder av valpene ligger under valper/bilde-siden.

04.01.11

I morgen blir valpene 5 uker gammle! Har tatt bilder av alle valpene i dag, de er å finne under valper.