4 hanner og ei tispe født 13 mai 2018. Alle valpene er reservert, og alle som har blitt tilbudt valp denne gangen er kontaktet.

Videre planlegges ingen nye kull hos oss før tidligst sommer/høst 2019! Da vi venter barn selv setter vi ikke opp ny valpeliste før godt ut i 2019. Denne siden vil bli oppdatert med kommende kull når vi vet når det blir. Fram til da, kontakt andre oppdrettere ved interesse for valp :)

 

Mor:PDP Hilling Solkatla av Fannhvit  "Katla"

Født: 11.07.2012

HD/AA: Fri

Øyne: Fri

Bruks: Trekkhundcert i Norge. Gjennomført flere DP 20+ og flere DP 60 i Sverige. Bronsemerket kløv

Utstilling: 1.kval Ck

Mer om Katla hennes side HER

Far: Snötrollens Nimbly Serak "Frost

Født: 09.06.08

HD/AD: Fri

Øyne Fri

Bruks: Svensk Polarhund Champion.Gjennomført flere DP 20+ og flere DP 60 i Sverige Bronsemerket Kløv.

Utstilling: 3x cert, BIM, flere CK.

Mer om Frost hans side HER

 

Valpenes stamtavle:

PDP SE(polar) CH

Snötrollens Nimbly Serak

LP1 LP2 PDP VDHJRW-2006

Nimbly Ca-Pa Beautiful of Whiteline

LP1 LP2 LP3 Frosty Blizzard Beautiful of Whiteline Sammantic American Gigolo
LP1 LP2 LP3 Active Anuschka Of Whiteline
LP1 LP2 LP3 VDH-Europasgr-05 PDP Kriskellas Cheyenne of Whiteline USCH Kriskellas Turns To Gold
USCH Cold Smoke Whispers T´Kriskella
PDP SE UCH SE (POLAR)CH Sun Master´s Spring Dream PDP SE UCH SE (POLAR)CH Nordvikens Nansen Na Zbloto USCH Kriskellas Turns To Gold
PDP SE (POLAR)CH NO TCH Nordvikens Larizza Demina
PDP Sun Master´s Kirin-Ice SE UCH NO UCH FI UCH NORDUCH INTUCH NORDV- 99 Humoresque Stromboli
NO UCH SE UCH Sun Master´s Chaleena
PDP
Hilling Solkatla Av Fannhvit
Jewels White Blizzard Akilles Bjellakis Kashmir Devil Samtrail's American Express
White Canis Duchess
Wolf Rivers Mriage USCH Wolf River's Chelestina Warrior
Wolf River's Sappho
PDP
Shira
Finnstad's J-Savco Miro
Finnstad´s Baileys
Tinka Little Rockys Andre
Buaberg´s Å-Zira
LP tittlene i stamtavlen er langdistansemeriteringer i Tyskland. VDH titlene er utstillingsmeritter i i Tysklad. Disse registerere desverre ikke i NKK.NKK registerer heller ikke den svenske trekkhundtittelen PDP.

 

 

Info om kjøp av valp fra kennel Fannhvít

Valpene leveres ved 8 ukers alder, dvs 9 juli om Katla føder på termin. De er da veterinærkontrollert, vaksinert, mikrochippet, avmakket, og registrert i Norsk Kennel Klubb. Stamtavle/registreringsbevis ettersendes så fort vi får den fra NKK. Valpene som oppdrettes her hos oss bor selvsagt inne, ingen av våre hunder har fast oppholdssted ute, de er innehunder. Valpene vil være med på turer i skog og mark, være litt i hundegård og oppleve ulike underlag. Valpene vil være sosialiserte på ulike miljøer, mennesker, dyr og lyder, og vil ha et godt grunnlag for videre sosialisering hos deg. Den jobben vi gjør med sosialisering mens valpene er hos oss er svært viktig, men det er også like viktig at du fortsetter denne jobben når valpen har flyttet til sitt nye hjem! Du vil få med et hefte om sosialisering av valper i valpepakken når valpen hentes.

Våre hunder fores på Royal Canin, et for som er å få kjøpt i de fleste dyrebutikker. Valpene vil få VOM (et kjøttfor) og Royal Canin tørrfor. Du vil få med en valpepakke med en liten forsekk samt info om foring når du henter valpen.

Dere er hjertelig velkommen på besøk for å hilse på oss og hundene våre! Enten det er for å hilse på valpens mor, eller for å bli bedre kjent med rasen! De første leveukene skal valpene ha ro, men når de blir litt større vil de gjerne hilses på! Hos oss vil dere også møte valpenes foreldre. Send meg en mail eller sms for å finne et passende tidspunkt for besøk.

For meg er det av stor viktighet at valpen får et godt liv! Riktig kjemi mellom oss som oppdretter og valpekjøper er viktig for at jeg skal vurdere deg/dere som valpekjøpere. Jeg vil vite mest mulig om hvordan valpen får det hos dere, hvorfor dere ønsker dere samojed, hvilken erfaring dere har med hund fra før (lite praktisk erfaring er ikke nødvendigvis et hinder), hvilke interesser dere har. Jeg ønsker at valpene fra vårt oppdrett skal komme til aktive, positive og gode hjem som har satt seg grundig inn i det å ha hund, og er forberedt på ta seg av hunden de neste 10-15 årene. Jeg har selvsagt rett til å si nei til valpesalg om ikke magefølelsen min stemmer, derfor ser jeg helst at vi får til å møtes en gang (eller flere :) ), og har mye kontakt før valpen er leveringsklar. Vi sender ikke valper med fly alene, valpen må hentes her hos oss, evt kan vi møte dere på Værnes flyplass/togstasjonen i Trondheim.

Som valpekjøpere har dere har mulighet til å stille oss alle spørsmål dere kan tenkes å ha angående valpen og hundeholdet ut hundens liv. Vi kan selvsagt ikke svare på absolutt alt, men det vi ikke vet svaret på skal vi forsøke å finne ut som best vi kan. Vi ønsker å følge valpens utvikling gjennom livet og sette pris på å ha kontakt med våre valpekjøpere, enten via mail, telefon eller besøk.

Hva vi krever av deg som valpekjøper:
- At dere tar HD/AA røntgen, og øyenlyser hunden ved 18 måneders alder
- At vi får beskjed om dere ikke kan ha hunden lenger, og at vi da har førsterett til å kjøpe hunden tilbake.
- At dere følger opp med de vaksiner valpen skal ha, også når den er blitt voksen.
- At hunden får vokse opp i et trygt og godt hjemmemiljø, og være en del av familien.
- At du er glad i å gå turer i skog og mark, uansett årstid, det er hva en samojed vil!
- At dere tegner forsikring på valpen, og holder den forsikret minst til alle hesetester er gjennomført

At hunden røntges for HD/AA ved ca 18 måneders alder er svært viktig for vårt videre avls-arbeide, og for rasen som helhet. Dette er sykdommer man jobber for å unngå, og for å klare det trengs valpekjøperens hjelp . At hunden blir røntget og øyenlyst gir oss en tilbakemelding vårt avlsarbeid, slik at vi kan jobbe for at rasen også i fremtiden skal være en sunn og frisk rase. Det bør også være av interesse for deg som hunde-eier å vite mest mulig om hundens helsestatus. Derfor krever vi at dere HD/AA røntger og øyenlyser hunden ved 18-24 måneders alder. Vi ønsker at dere gir oss tilbakemelding om hunden skulle få andre arvelige defekter eller sykdom, dette for at vi skal kunne ta hensyn til dette i videre avlsarbeid.

Når valpene er 3 uker krever vi et depositum på 2000 kr. Dette er ditt bevis på bekreftet bestilling, og vår garanti for at valpen er reservert og har et hjem som venter. Beløpet trekkes fra kjøpesummen som betales pr nettbank ved henting. Ved avbestilling fra kjøpers side refunderes ikke beløpet. Om det fra vår side skulle skje noe som gjør at en valp ikke kan selges som avtalt blir selvsagt beløpet ført tilbake.

Line Buan - buan.line (a) gmail.com