Navn: PDP Shira
Rase: Samojed
Født: 12.10.07
Høyde: 54 cm
Vekt: 19 kg
Kjønn: Tispe
Øyne: Fri (14.02.12)
HD/AD: A/A

.: Resultater .: Stamtavle .:

Shira er ei svært behagelig og grei jente. Hos oss går hun både som lederhund og i midten i spannet. Shira er mor til våre to første kull, og har 5 flotte avkom boende her hos oss. Totalt har hun 18 valper, fordelt på 2 kull.

Hun er leder i flokken vår, og vår lille prinsesse. Hun er ei skikkelig god-jente på så mange vis, og er en hund mange lett blir glad i. Ute er hun energisk og arbeidsvillig, inne er hun ei rolig kosejente. Hun har et elskelig vesen, og er en ekstremt snill hund som aldri finner på noe tull. Shira elsker kos, og er en sosial hund uten å være masete. Når hun sover ligger hun med hodet på foten min når hun har mulighet til det, evt i sofaen når hun blir invitert dit(eller inviterer seg selv dit..). Shira kan ligge i fanget mange timer i strekk å bare koooose seg.

Tar man fram noe som likner en sele eller et bånd kan hun gå gjennom ild og vann for å få være med. Hun vil være med på ALT som skjer, og lar ikke en mulighet gå fra seg. Hun er sterk og smidig, men lar seg lett distrahere. Alt som har med trekking å gjøre er glemt når det kommer folk, de må hilses grundig og hjertelig på. Ellers jobber hun godt og iherdig.

Shira har deltatt på noen trekkhundkonkurranser, og har tittelen PDP fra Sverige. Trekkhundcert og 1.plass 6.spann i NM i Norge. Mer under resultater. Shira kan fint gå som lederhund i spannet, men går oftest lenger bak pga at hun er så glad i folk, og at hennes 3 barn, Tilla, Ilja og Mio er bedre lederhunder enn henne.

Før Shira kom til oss var hun omplassert 2 ganger, og jeg har aldri forstått hvorfor. Shira er en fantastisk enkel, snill og grei hund. Det er aldri noe med henne! Hun kom til oss når hun var mellom 1-2 år gammel. Jeg visste lite om henne når jeg dro for å hente henne, men jeg hadde en ekstremt sterk magefølelse som sa at jeg MÅTTE ha den hunden. Jammen har vi fått mye glede, latter, kos og ikke minst flotte valper av vår kjære Shira!

Shira er, som de andre hundene, med oss i jobben vår med grønn omsorg og barnevern.

Høsten 2015, når Shira var 8 år, fikk vi besøk av en veldig trivelig familie som ville hilse på hundene våre med tanke på å skaffe valp. Siden de var i tvil om noen av familiemedlemmene kunne være allergisk mot hund foreslo jeg at de kunne låne en hund av oss en stund for å se om noen reagerte allergisk. Det er noe jeg normalt sett ikke gjør, men det føltes veldig greit å låne bort en hund til denne familien. Gamlemor Shira er en snill og enkel sjel som også er vant med å være uten resten av flokken, så jeg tenkte det var en god ide å låne bort henne en uke. Etter en uke ringte familien og spurte så pent om de ikke kunne få låne henne til over høstferien (3 uker fram) , også la de til (kanskje mest på spøk!?) at de kunne tenkt seg å overta Shira. Jeg lo av det, og sa at det å låne henne til over høstferien går helt fint! Jeg hadde fått bilder og så at Shira hadde det som plommen i egget. Så gikk tiden, og jeg fikk flere bilder av Shira sammen med familien. Det så så riktig ut, hun hadde det virkelig godt! Så begynte tankene å spinne? Shira er 8 år, en godt voksen dame. Hun har gitt oss så enormt mye og er en spesiell hund for oss. Men, vi har mange hunder. En familie vil kunne gi en hund som Shira en vel så god alderdom som det vi kan hos oss. Kanskje det ikke var noen dum tanke det, å la de få overta Shira... Det stikker i hjertet, og jeg klarte ikke gi de tilbudet muntlig, da hadde jeg nok begynt å grine. Men, det føles tross alt veldig riktig for Shira dette, at hun nå flytter fra oss og til denne herlige familien. Nå får hun være midtpunktet, og få all oppmerksomhet helt selv. Bedre ?pensjonisttilværelse? kan vel en samojed knapt tenke seg?

 

 

 

 

 

Prinsessa vår i Trollheimen april 2012

Nedrøytet men pen!

 

 

 

 

 

 

 

 

--

 

 

 

Sammen med Fenris på Geithetta sommeren 2010 Nedrøyta til gangs!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arroooowww...

 

 

 

 

 

 

 

--

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

--