Info om kjøp av valp fra kennel Fannhvít

Vi vet ikke når neste kull blir. Vi tar derfor ikke i mot nye valpekjøpere på liste nå. Vi kommer til å åpne for valpelister igjen når vi vet mer.

Interessert i valp? Send meg en utfyllende mail om hvem dere er og hvorfor dere ønsker samojed! Jeg krever at de som er interessert i valp fra oss kommer på besøk før jeg setter dere på valpeliste. I perioder er jeg treg (!) til å svare på mail. I en hektisk hverdag med barn, mange hunder, jobb og gårdsbruk står ikke det å svare på forespørsler på kommende kull øverst på lista mi.

Line Buan - buan.line (a) gmail.com

Valpene leveres ved tidligst 8 ukers alder. De er da veterinærkontrollert, vaksinert, mikrochippet, avmakket, og registrert i Norsk Kennel Klubb. Valpene som oppdrettes her hos oss bor selvsagt inne, ingen av våre hunder har fast oppholdssted ute, heller ikke valper. Valpene vil være med på turer i skog og mark, være litt i hundegård og oppleve ulike underlag. Valpene vil være sosialisert på ulike miljøer, mennesker, dyr og lyder, og vil ha et godt grunnlag for videre sosialisering hos deg. Den jobben vi gjør med sosialisering mens valpene er hos oss er svært viktig, men det er også like viktig at du fortsetter denne jobben når valpen har flyttet til sitt nye hjem!

Våre hunder fores på Royal Canin, et for som er å få kjøpt i de fleste dyrebutikker.

Som valpekjøpere er dere hjertelig velkommen på besøk for å hilse på oss og hundene våre! De første leveukene skal valpene ha ro, men når de blir litt større vil de gjerne hilses på! Hos oss vil dere også møte mange av valpenes slektninger. Send meg en mail for å finne et passende tidspunkt for besøk.

For meg er det av stor viktighet at valpen får et godt liv! Riktig kjemi mellom oss som oppdretter og valpekjøper er viktig for at jeg skal vurdere deg/dere som valpekjøpere. Jeg vil vite mest mulig om hvordan valpen får det hos dere, hvorfor dere ønsker dere samojed, hvilken erfaring dere har med hund fra før (lite praktisk erfaring er ikke nødvendigvis et hinder), hvilke interesser dere har. Jeg ønsker at valpene fra vårt oppdrett skal komme til aktive, positive og gode hjem som har satt seg grundig inn i det å ha hund, og er forberedt på ta seg av hunden de neste 10-15 årene. Jeg har selvsagt rett til å si nei til valpesalg om ikke magefølelsen min stemmer, derfor krever jeg at dere kommer på besøk en gang (eller flere :) ), og har mye kontakt før valpen er leveringsklar.

Som valpekjøpere har dere har mulighet til å stille oss alle spørsmål dere kan tenkes å ha angående valpen og hundeholdet ut hundens liv. Vi kan selvsagt ikke svare på absolutt alt, men det vi ikke vet svaret på skal vi forsøke å finne ut som best vi kan. Vi ønsker å følge valpens utvikling gjennom livet og sette pris på å ha kontakt med våre valpekjøpere, enten via mail, telefon eller besøk.

Hva vi krever av deg som valpekjøper:
- At dere tar HD/AA røntgen, og øyenlyser hunden ved 18 måneders alder
- At vi får beskjed om dere ikke kan ha hunden lenger, og at vi da har førsterett til å kjøpe hunden tilbake.
- At dere følger opp med de vaksiner valpen skal ha, også når den er blitt voksen.
- At hunden får vokse opp i et trygt og godt hjemmemiljø, og være en del av familien.
- At du er glad i å gå lange turer i skog og mark, uansett årstid, det er hva en samojed vil!

At hunden røntges for HD/AA ved ca 18 måneders alder er svært viktig for vårt videre avls-arbeide, og for rasen som helhet. Dette er sykdommer man jobber for å unngå, og for å klare det trengs valpekjøperens hjelp . At hunden blir røntget og øyenlyst gir oss en tilbakemelding vårt avlsarbeid, slik at vi kan jobbe for at rasen også i fremtiden skal være en sunn og frisk rase. Det bør også være av interesse for deg som hunde-eier å vite mest mulig om hundens helsestatus. Derfor krever vi at dere HD/AA røntger og øyenlyser hunden ved 18-24 måneders alder. Vi ønsker at dere gir oss tilbakemelding om hunden skulle få andre arvelige defekter eller sykdom, dette for at vi skal kunne ta hensyn til dette i videre avlsarbeid.