Nyheter


Februar 2024

 Hvil i tred, verdes beste Tilla! Takk for over 13 år med glede, fart, morro og kos, verdens beste Tilla mi! Min lederhund nr 1 gjennom alle år, stjerna i spannet sammen med Manni. Nå er de begge borte. Det siste halvåret har gitt flokken vår store tap.. 


Desember 2023

Vi ønsker alle våre følgere og valpekjøpere ei riktig god jul og ett godt nytt år!

Nytt forsidebilde der hele flokken er samlet.


Oktober 2023

Selveste dronningen har forlatt tronen i flokken. Ilja har vært med oss fra hun ble født i vårt første kull for snart 13 år siden. Ei dame med en dronnings verdighet fra første til siste dag. I høst har alderdommen vist seg tydeligere, og tiden var inne for å gi slipp. Sov godt, gode, snille Ilje-mor!


August 2023

Hvil i fred, Manni! 9 måneder gammel fikk du en smell som skulle påvirke deg resten av livet. Min feil, og det kommer jeg aldri over. Den ene hofta fikk seg en skikkelig trøkk, og resultatet av den offisielle hd-røntgen en tid senere viste grad E med forkalkninger på den hoften, grad A på den andre siden. Av og på med smertelindring, etter hvert gullimplantat i hofta (noe som forresten fungerte veldig bra i flere år!), så gikk det nedover igjen, og ny smertelindring ble startet, flere typer ble prøvd. Til slutt avtok effekten av den siste sorten smertelindring.  9 ½ år fikk vi, og det var mer en jeg torde håpe på når jeg så røntgenbildene av hoften den gangen. Forkalkningene spredde seg etter hvert  til rygg, til albuer, til den gode hofta.. Vondter litt over alt, men holdt i sjakk av trening, medisiner og et usedvanlig godt humør.

Men når siste medisin på lista ikke fungerte som før, når kroppen sa i fra mer enn noen gang, da var tiden inne for å si at nok er nok. Før vinteren kommer med kulden som vi vet gjør en vondt kropp verre. Takk for de årene vi fikk, for alt du bokstavelig talt dro meg gjennom ... Ingen over, ingen ved siden. Samojedlivet blir aldri det samme, den store lederstjerna vil alltid mangle der fremme, først i spannet. Sov godt nå, min enestående, gode, snille, store og tapre Manni. Vi blar om til et kapittel uten deg, men blar oss stadig bakover i boka, smiler og gråter over minnene, alt som har vært, men ikke er mer. Jeg vil ikke la deg gå, men jeg må det nå. Sov godt, min aller kjæreste vovve.


11.06.2023

Vicky og Cleo har vært med på sin første gjeterhundprøve, og begge besto med glans! Hurra!