Nyheter 2023


Vi får stadig spørsmål om valper. Vi vil kanskje ha et kull i løpet av året, men det er allerede stor pågang på valpelisten der.


Oktober 2023

Selveste dronningen har forlatt tronen i flokken. Ilja har vært med oss fra hun ble født i vårt første kull for snart 13 år siden. Ei dame med en dronnings verdighet fra første til siste dag. I høst har alderdommen vist seg tydeligere, og tiden var inne for å gi slipp. Sov godt, gode, snille Ilje-mor!


August 2023

9 måneder gammel fikk du en smell som skulle påvirke deg resten av livet. Min feil, og det kommer jeg aldri over. Den ene hofta fikk seg en skikkelig trøkk, og resultatet av den offisielle hd-røntgen en tid senere viste grad E med forkalkninger på den hoften, grad A på den andre siden. Av og på med smertelindring, etter hvert gullimplantat i hofta (noe som forresten fungerte veldig bra i flere år!), så gikk det nedover igjen, og ny smertelindring ble startet, flere typer ble prøvd. Til slutt avtok effekten av den siste sorten smertelindring.  9 ½ år fikk vi, og det var mer en jeg torde håpe på når jeg så røntgenbildene av hoften den gangen. Forkalkningene spredde seg etter hvert  til rygg, til albuer, til den gode hofta.. Vondter litt over alt, men holdt i sjakk av trening, medisiner og et usedvanlig godt humør.

Men når siste medisin på lista ikke fungerte som før, når kroppen sa i fra mer enn noen gang, da var tiden inne for å si at nok er nok. Før vinteren kommer med kulden som vi vet gjør en vondt kropp verre. Takk for de årene vi fikk, for alt du bokstavelig talt dro meg gjennom ... Ingen over, ingen ved siden. Samojedlivet blir aldri det samme, den store lederstjerna vil alltid mangle der fremme, først i spannet. Sov godt nå, min enestående, gode, snille, store og tapre Manni. Vi blar om til et kapittel uten deg, men blar oss stadig bakover i boka, smiler og gråter over minnene, alt som har vært, men ikke er mer. Jeg vil ikke la deg gå, men jeg må det nå. Sov godt, min aller kjæreste vovve.


11.06.2023

Vicky og Cleo har vært med på sin første gjeterhundprøve, og begge besto med glans! Hurra!


Det siste året har ført med seg en del endringer i kennelen. Noen samojeder har flyttet, uten at det er noe dramatisk bak det. Ei til vil flytte i løpet av sommeren, hun har et flott hjem i vente. Vi har hatt mange hunder gjennom mange år, og vi kjenner at vi nå ønsker  å trappe noe ned for å bruke tid på andre ting. Samtidig har vi et økt fokus på gjeting og gjeterhund, både på grunn av behov på gården og en økende interesse for sporten. Vi har også vært uheldig med hd-resultater på ei samojed-linje, og tar den linjen ut av avl. Vi vil fremdels ha kull med ujevne mellomrom, og forhåpentligvis blir det ett samojedkull til høsten.Nyheter 2022

30.07.2022


Laika fikk 5 valper for en uke siden, 1 tispe (som blir boende hos oss om alt går bra) og 4 hannvalper. Det ble en stri fødsel, og dessverre var det 2 dødfødte valper denne gangen. Alt går så langt veldig fint med de 5 valpene vi fikk beholde. Valpene er leveringsklare 17.september.

 

Det har vært lite oppdateringer fra denne kanten dette året. Starten på året var preget av border collie – valper. Vi solgte 5 av 6 valper, og beholdt Cleo, men fikk etter en tid Vicky i retur da familien hadde tatt på seg for mye. Hun blir her på ubestemt tid og fungerer fint i flokken. Både Vicky og Cleo er startet på sau og viser svært lovende takter. Tia har blitt ett år og er et lite råskinn i selen. Ei artig snelle som lager mye show rundt seg. Sisi har vist seg å være en stjerne i spannet, en nydelig liten sjel som leder spannet gjennom sol, vind og storm. Så mild ellers, men et råskinn fremst i spannet. Av flere ulike årsaker har Dooley, Fryd og Ideflix flyttet fra oss dette året. Det siste året har vært relativt krevende på flere plan, og det var behov for å gjøre noen endringer i flokken for å gå noe ned i antall hunder.Nyheter 2021

24.12.2021


God jul og godt nytt år ønskes alle valpekjøpere!19.11.2021


Siri har fått 6 border collie valper med Petter Landfald sin Jimmy (NO48344/18). Vi håper og tror på gode, sterke og naturlige gjetere. Termin 21.11.21. om alt går bra.  Vi har hannvalper ledig til rette hjem. De er leveringsklare 14.jaunuar.


På grunn av endret arbeidssituasjon er det usikkert når det blir samojedvalper her igjen. Vi fører ikke ny valpeliste på samojed pr dd.28.08.2021


Vi planlegger Border Collie valper høsten 202130.12.2020


Da prøver vi oss med ny og mer moderne nettside! Det er fremdeles mye som mangler her, det kommer etter hvert!Nyheter 2020

30.12.2020

Da prøver vi oss med ny og mer moderne nettside! Det er fremdeles mye som mangler her, det kommer etter hvert!


06.09.2020

Funi og Nærbu´s Christo fikk 12 nydelige valper den 12.09.20. Alle er reservert. Vi fører ikke valpeliste på framtidige kull enda da vi ikke vet når det kommer valper igjen.
Vi ønsker Sheepwise Dooley velkommen i familien. En drøm har endelig gått i oppfyllelse!


30.08.2020
Funi og Nærbu´s Christo venter valper ca 14 september. Veldig spennende tider hos oss :)


20.06.2020
Vi ønsker Siri B velkommen i flokken! Siri B er en gjetertrent border collie som hoppet inn i armene mine for to uker siden, og der ble hun værende. En rekke tilfeldigheter førte til at det som startet som en helt vanlig lørdag endte med at flokken fikk et nytt medlem innen kvelden var omme. En lang drøm om å kjøpe en trent gjeterhund har gått i oppfyllelse. Siri B har fått sin egen side blant hundene.